De 458 Challenge is officieel

Het is zo ver, het nieuwste circuitbeest van Ferrari heeft het levenslicht gezien. Even geleden hadden we al wat plaatjes maar nu is de 458 Challenge toch officieel vrij gegeven.

De Bologna Motor Show was “the place to be” om Ferrari racers te aanschouwen en zowaar stond de nieuwe 458 in Challenge editie er ook tussen.

En waar we even geleden geen verdere info hadden over dit model worden we er nu mee overspoeld. Onderhuids zijn de meeste aanpassingen aan de 458. Het onderstel is wat stijver gemaakt en ook is er een nieuwe race-suspensie aangebracht. De remmen mochten ook wel een standje groter en dat zijn de Brembo CCM2’s geworden. Ook zien we nieuwe 19 inch velgen. De bekende body van de 458 blijft het zelfde maar de panelen worden wel allemaal een stuk dunner gemaakt. De glazen ramen worden vervangen voor exemplaren van het materiaal Lexan, allemaal voor de gewichtsbesparing.

Genoeg over het gewicht, door naar de power! De 4.5 liter V8 produceert nog steeds 570 pk en blijft een koppel van 540 Nm hebben. Wel is de versnellingsbak verandert dit is de Ferrari F1-Trac bak geworden.

Het zal dus vast niet lang duren voor we deze perfecte trackday-car op diverse filmpjes kunnen bewonderen. Voor alsnog moeten we het doen met de volgende beelden waar we in ieder geval een impressie op kunnen doen van de 458 Challenge.

{youtube}T3A9dkiNsvk{/youtube}
{youtube}MU8c0rkjx1s{/youtube}

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.