SLS met stoffen dakje, zo ziet dat er uit

Daar is die dan. Het wachten is nog niet helemaal voorbij maar we kunnen jullie de eerste beelden van het stoffen kapje voor de Mercedes SLS AMG tonen.

Een oplettende toerist of wellicht zelfs een Mercedes medewerker kon op een Stena Line ferry tussen Duitsland en Zweden wat plaatjes maken van de nieuwe aanwinst voor de Mercedes familie. De body is natuurlijk al lang bekend maar het dakje nog niet. Vandaar dat we het geen probleem vinden dat de Mercedes medewerkers op dat moment het dak nog niet voorzien hadden van het nodige camouflagemateriaal.

De specs waren natuurlijk al bekend maar voor de vergeetachtige onder ons hebben we ze hier op een rijtje. De motor zal de bekende 6.2 liter AMG V8 zijn met 563 pk en een koppel van 650 Nm. De sprint van 0 naar 100 wordt in de Roadster afgelegd in 4.0 seconden en de top van dit model zal komen op een niet misselijke 309 km/u.

Saillant detail is dat Mercedes de SLS Roadster getest wordt tezamen met de R8 (V10) Spyder. Om natuurlijk de Audi te overklassen heeft Mercedes een model van de concurrent aangeschaft. Maar welke van de twee zou jij nemen?

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.