Officieel: BMW 1 serie M Coupé

Het is natuurlijk al geen verrassing meer dat BMW bezig was met een M versie van de 1-serie, we hadden immers al spyshots en bewegende beelden. Het was dus alleen nog maar afwachten tot BMW de auto officieel zou bevestigen en met aanvullende informatie kwam, vanmorgen was het dan zover.

Volgens BMW is de 1 serie M Coupé de spirituele opvolger van de eerste M3, de e30, doordat het beide compacte en pure wagens zijn.

Aan het uiterlijk van de auto kun je al vrij snel zien dat je niet te maken hebt met een standaard uitvoering van de 1-serie. Met een breedte van 1.803 millimeter is hij 55 millimeter breder dan een 135i. Met een lengte van 4,38 meter en 1,42 meter hoogte is de 1-serie M Coupé ook meteen de kortste en laagste 1-serie die te krijgen is.

Verder is de 1-serie M Coupé uiteraard te herkennen aan zijn uitgewerkte body. Het begint aan de voorzijde met een grote voorbumper die ontworpen is voor een optimale luchtstroom. Deze luchtstroom vormt een zogeheten Air Curtain die als een gordijn de voorwielen afdekt en zo de turbulentie verminderd.

Na de voorbumper komen we bij de uitgeklopte wielkasten waarin 19 inch grote velgen zijn schuilhouden. Aan de achterzijde vinden we op het kofferdeksel een spoilerlip en een achterbumper met diffuser en de bekende dubbele uitlaatpijpen.

Dan komen we natuurlijk aan bij een belangrijk onderdeel van een M model, de motor. De 1-serie M Coupé wordt uitgerust met een 3.0-liter zescilinder met twee turbo’s die een vermogen van 340 pk en 450 nm koppel produceert. Al dit vermogen wordt onder controle gehouden door een handmatige zesbak. De springt van 0 tot 100 km/u zal 4,9 seconden in beslag nemen, vanuit stilstand naar 200 km/u heeft slechts 17,3 seconden nodig en de topsnelheid is uiteraard begrensd op 250 km/u.

Voor de 1-serie M Coupé is er de keuze uit drie carrosseriekleuren; Alpinweiss, SaphirScwarz metallic en Valencia Orange metallic. Deze laatste kleur is exclusief leverbaar voor de 1-serie M Coupé. Bij het interieur is er minder te kiezen, dit is namelijk alleen te krijgen in zwart leder, alcantara details en oranje stiksels.

De prijs voor al dit lekkers zal in Duitsland € 50.500,- bedragen. De Nederlandse prijs zal waarschijnlijk rond de € 70.000,- uitkomen, een fors bedrag voor zo’n kleintje.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.