Saab sluit intentieverklaring met Chinese importeur

Spyker Cars N.V. (eigenaar van Saab), heeft aangekondigd dat het plannen heeft om een overeenkomst te sluiten met China Automobile Trading Co. LTD (CATC) om Saab auto’s en (reserve) onderdelen te gaan leveren aan de Chinese markt.

 

Het in Beijing gevestigde CATC exploitant voor de Chinese autosector is een bedrijf wat in bezit is van de Chinese overheid, het heeft al vele jaren ervaring in de autosector en zal een belangrijke rol spelen in de nieuwe Saab organisatie in China. CATC en Saab zullen waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2011 de samenwerking verzegelen en het definitieve contract tekenen. Waarin zou staan dat de officiële verkopen in july 2011 van start zullen gaan.

CATC zal als officiële dienstverlener fungeren voor Saab China, een verkooporganisatie die in de komende periode zal worden opgezet. Saab China zal uiteindelijk de distributie en after sales verantwoordelijkheid van Shanghai GM overnemen, wat tot dan verantwoordelijk zal zijn voor de Saab verkopen in China. Saab China zal tegen het einde van 2011 een dealernetwerk van naar schatting 10 dealers omvatten.

Na de bekendmaking van deze overeenkomst liet Saab Automobile CEO Jan Ake Jonsson in een reactie weten: “Deze overeenkomst is vitaal voor Saab, omdat het de basis zal zijn van een sterke vertegenwoordiging in wat nu de grootste automarkt van de wereld is.”

“Saab ziet een groot verkoop potentieel in China en we hebben er vertrouwen in dat ons productaanbod aantrekkelijk zal zijn voor zowel de bestaande als nieuwe klanten in die markt. We kijken er erg naar uit om het merk Saab opnieuw neer te zetten in China volgend jaar met opwindende modellen zoals de nieuwe 9-5 Sedan en de 9-4X crossover.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.