Hyundai gaat in 2015 aan de waterstof

Alle autofabrikanten zijn tegenwoordig bezig met een zuinigere toekomst. Door de wereldwijde druk om minder vervuilende auto’s te produceren zijn de meeste fabrikanten al druk bezig met elektrische of hybride varianten te ontwikkelen van hun auto’s. Hoewel de meeste fabrikanten volledig elektrisch of met een kleine benzinemotor bezig zijn gaat Hyundai een andere weg in.

In plaats van een voertuig uit te rusten met een elektrische motor in combinatie met een kleine benzine gaat Hyunday verder met waterstof. Het Koreaanse bedrijf verwacht zelfs in 2015 te kunnen beginnen met de massa productie van de Tucson ix FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle).

Deze FCEV is uitgerust met 100 kilowatt brandstofcel en twee waterstoftanks die onder 700 bar staan. Dit systeem  stuurt stroom naar een 21 kWh accu die op zijn beurt weer een elektrische motor aanstuurt. Dit hele gebeuren geeft de Tucson een actieradius van 650 kilometer en een topsnelheid van 160 km/u. 

Hyundai zegt dat het waterstofsysteem zelfs zal werken als het -25 graden is, niet geheel onverstandig met deze koude dagen. De actieradius van 650 kilometer zul je ook goed nodig hebben aangezien je nog niet bij zo gek veel tankstations met waterstof terecht kan. Of het dan zo verstandig is van Hyundai om een auto op waterstof te gaan produceren is natuurlijk nog maar de vraag, waarschijnlijk kunnen we in 2015 het antwoord op deze vraag verwachten.

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *