Aston Martin gaat mogelijk de nieuwe generatie Maybach’s maken

Daimler is in gesprek met Aston Martin om een mogelijke samenwerking tot stand te brengen waarbij Aston Martin de volgende generatie Maybach’s gaat ontwerpen en bouwen. Dat het vlaggenschip van Daimler al lang vergane glorie is, is geen nieuws meer, maar met dit nieuwe vaarwater is er weer wat hoop.

 

Eerder dit jaar trokken wij al onze twijfels over het voorbestaan van Maybach (in de handen van Daimler). Het is meer dan een zorgenkindje geworden van Daimler en een last als deze is niet goed voor de rug in tijden als deze. Aston Martin heeft de kwaliteiten, middelen en het imago om een gelimiteerd model als Maybach in hun productielijn op te nemen. Zij kennen de exclusieve-luxe-automarkt niet alleen op hun duimpje, maar hebben er ook veel baat bij om een samenwerking met Daimler aan te gaan. Ze hebben namelijk nog een motor nodig voor in hun Lagonda-concept model, wat dit voorjaar gepresenteerd zal worden door Aston Martin. Hoewel Aston Martin hun eigen motoren fabriek heeft in Cologne, zouden zij na deze deal ook kunnen profiteren van de nieuwe brandstof- zuinige diesel- en benzinemotoren van Daimler.

Daimler en Aston Martin negeren de geruchten over een mogelijke samenwerking echter en wilden er alleen over kwijt: ‘dat ze constant met mogelijke industriële partners praten’.  Maar een insider melden de Financial Times wel dat: ‘Aston Martin motoren nodig heeft en niemand bij Daimler het merk Maybach wil zien doodgaan’.  

Bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.