AMG legt 5,5 liter motor in een B-Klasse

Exclusieve merken zijn aan het downsizen, met alle nieuwe wetgevingen zullen ze ook wel moeten. Wil je nu met de rage mee doen maar toch nog wel met wat anders dan je buurman rijden. Misschien hebben we hier een leuke optie voor je.

Met deze wagen spring je er tussen de kleine wagentjes niet alleen uit maar ook zul je bij een stoplichtsprintje uitblinken. AMG heeft namelijk hun nieuwe 5.5 liter motor in een Mercedes B-Klasse gelepeld. Maar dat is niet het enige, ook is het onderstel van de B verandert en zijn de remmen van de oude C 32 AMG gemonteerd. Het totaalgewicht komt te liggen op 1620 kilo en dankzij de 383 pk sterke V8 met een 7-traps automaat is de B 55 AMG in staat om van 0 naar 100 in ongeveer 5 seconden te sprinten.

Geen astronomische cijfers maar wel erg leuk voor slechts een gezinsauto. Interesse? Dan moeten we je nog even teleur stellen. Dat er een AMG versie van de B-Klasse komt is zeker maar of deze de dikke V8 onder de motorkap zal hebben is nog niet bekend, voor zolang gaat het nog om een eenmalig model. Maar hopelijk dat we na de autosalon in Geneve meer weten.

Benieuwd naar waar dit ene model toe in staat is. Een tipje van de sluier tilt Mercedes/AMG al op in het volgende filmpje.

{youtube}a22HsB6hJ-A{/youtube}

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.