Porsche onthuld 918 RSR in Detroit

Porsche had een speciaal primeurtje dat ze in Detroit onthuld hebben. Op basis van de “groene” Porsche 918 Spyder was er ditmaal een raceversie, de 918 RSR.

In feite is de 918 RSR een combinatie van de looks van de 918 Spyder, en de technologie van de 911 GT3 R Hybride. De RSR is uitgerust met een V8 die geholpen wordt door twee elektromotoren.

De V8 die men in de RSR geplaatst heeft is een doorontwikkeling van de V8 die in succesvolle RS Spyder zit die dit maal 563 pk levert bij een toerental van 10.300 per minuut. Beide elektromotoren leveren 75 kw waarmee het piekvermogen op 767 pk uitkomt. Dit extra vermogen van de elektromotoren wordt opgewekt tijdens het remmen en wordt verzameld in een vliegwiel.

Dit vliegwiel roteert met maximaal 36.000 toeren per minuut om de opgewekte energie op te slaan. Het opladen gebeurt als de elektromotoren in de voorwielen tijdens het afremmen omgekeerd werken en daardoor energie opwekken. Met een druk op de knop kan de coureur de opgeslagen energie loslaten en hierdoor tot maximaal 8 seconden gebruik maken van het extra vermogen.

Wanneer de 918 RSR daadwerkelijk losgelaten wordt tijdens een race-evenement is nog niet bekend, eveneens is nog niet bekend of we wellicht na de ontwikkeling van de RSR ook daadwerkelijk ooit een Porsche 918 Spyder kunnen verwelkomen op Spots.AutoInformatief.com nog niet bekend. Maar we kunnen in elk geval de hoop houden dat Porsche deze technologie gaat plaatsen in een opvolger van de Porsche Carrera GT, alleen zullen ze dan nog moeten nadenken waar ze dat vliegwiel gaan laten, op de bijrijderstoel lijkt me geen succes worden.

{youtube}AW7lstH1TgY{/youtube}

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *