VW “genoodzaakt” om fabriek voor een dag te sluiten

Volkswagen heeft besloten om haar hoofdfabriek in Wolfsburg maandag voor een dag te sluiten, door het tekort aan onderdelen van leveranciers. Naast VW lieten ook Porsche en BMW weten dat hun leveranciers het moeilijk hebben om te voldoen aan de vraag van hun fabrieken. Het blijkt echter geen probleem te zijn wat zomaar aan komt waaien.

 

Doordat Duitse auto’s booming business zijn in China en Amerika is de vraag erg hoog, maar onderdelen leveranciers van de autofabrikanten  kunnen dat niet bijbenen. Lars Holmqvist, chief executive van de Europese auto leveranciers vereniging  Clepa, vertelde het Engelse autoblad Autocar dat dit mede komt doordat leveranciers die hun productie tijdelijk stil hadden gelegd tijdens de financiële crisis. Waardoor de leveranciers van onder andere elektronische onderdelen een harde klap hebben gekregen en waarvoor het vooruitzicht nog steeds negatief is.

Steffen Bratzel, directeur van het Center of Automotive Management van de universiteit van toegepaste wetenschappen, voegde hier aan toe dat componenten fabrikanten van cruciaal belang zijn voor de auto-industrie, waaruit tegenwoordig 75% van de waarde van een auto van een gemiddelde auto uit bestaat, wat 10 tot 15 jaar geleden nog 65% was.

Gelukkig gaan er geen alarmbellen rinkelen en laten ze bij VW erg nuchter weten dat: “het geen grote impact heeft” op het bedrijf, maar het de situatie stabiliseert en hun tegelijkertijd de tijd geeft om nieuwe productie apparatuur te installeren.  VW liet weten dat zij hun fabriek in Wolfsburg sluiten wegens het gebrek aan motoren en andere onderdelen, waardoor ze een ruime 3000 auto’s die ze per dag produceren niet in elkaar kunnen schroeven.

Bron

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.