Lumma’s nieuwste bodybuilder: CLR558 GT

Een jaar geleden konden we al kennis maken met schetsen van de Porsche Cayenne Lumma CLR550 GT. Deze bodybuilder heeft zijn trainingsschema (ontwikkelingsfase) nu helemaal afgerond en is er klaar voor om zijn spierballen aan het publiek te laten zien. Zijn naam is verandert in de 2.0 versie van de 550 GT en gaat nu door het leven als de CLR558 GT.

Porsche heeft de nieuwe Cayenne een moderner en slanker (ogend) uiterlijk gegeven, wat hij wel kon gebruiken met alle facelifts van de concurrenten. Zijn oogleden zijn wat gelift, hij heeft een nieuwe blokjesbeugel gekregen en een Sonja Bakker dieet gevolgd. Maar dat alles geeft hem toch echt wel een jonge frisse look.

Lumma denkt hier echter anders over en vond dat de nieuwe Cayenne weleens naar de sportschool mocht. En nee niet om nog meer af te vallen, maar met behulp van wat anabolen hier en wat pepmiddel daar, spiermassa erbij te pompen. Vol zelfvertrouwen is zijn nieuwe voorkant erg aanwezig en schreeuwt agressie uit. Alsof hij zijn mede weggebruikers zo verslind met huid en haar. De uitgeklopte wielkasten en brede siteskirts zetten de sportieve look nog wat kracht bij. Ook de 22 inch licht metalen velgen met laag profiel banden zijn op sportiviteit gericht en zullen zich beter op het asfalt thuis voelen als op een zachtere ondergrond.

Aan de achterkant zien we een uniek uitlaatsysteem. Wat niet alleen overdonderend geluid maakt, maar ook een erg aparte uitstraling heeft, met het middelste eindstuk van 100mm en de twee er naast van 80mm grote doorsnede. De compleet nieuwe look van de door Lumma aangepakte Cayenne heeft er aan de achterkant ook een sportief ogende diffusor en spoiler bij gekregen met een geïntegreerd derde remlicht.

Het interieur straalt niet alleen sportiviteit uit met zijn licht metalen pedalen, maar ook veel luxe. Doordat Lumma er voor heeft gekozen om de luxe stoelen af te werken met licht bruin leder in combinatie met een sportief zwart dashboard. Neem hierbij de licht bruine Alcantara stof waarmee het interieur is afgewerkt om de plastic delen te bedekken en men waant zich in een zeer exclusieve omgeving. Het ergonomische sport stuur (voorzien van een airbag) afgewerkt met leer en een carbon look oogt goed in het sportieve/luxe interieur.

De motor hebben ze ook goed aangepakt om de sportieve uitstraling kracht bij te zetten. Het vermogen van de 6-clinder diesel is opgepompt van 240 naar 276 pk en een overweldigend koppel van 550 naar 630 Nm. Dit in combinatie met een speciaal door Lumma ontworpen elektronische gestuurd gaspedaal – wat directer reageert – zul je vanuit stilstand mooie zwarte strepen kunnen trekken. Lumma heeft de vering behouden, maar deze verlaagd met 40mm waardoor de wegligging behoorlijk sportiever (harder) is geworden.

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.