Audi TT RS MTM Clubsport: waar voor je geld

Eerder deze middag lieten we jullie al kennis maken met de chromen R8 V10 die MTM mee naar Geneve neemt en vertelde we jullie al dat ze deze MTM TT RS op diezelfde autoshow ook in de schijnwerpers gaan zetten. Clubsport is geen nieuwe naam voor de autofanaat die MTM volgt, want onder die naam kwamen ze al eerder met de RS4 Clubsport, S4 Clubsport en een RS6 Clubsport.

Het kleine broertje van de R8 heeft er ten opzichte van de originele TT RS 132 pk bij gekregen en heeft nu 472 pk bij 7000 tpm. Daarmee heeft hij zijn concurrentie – de Porsche Cayman S en Porsche Boxster S – ver achter zich gelaten qua vermogen. Maar de prijs van 84.116 Euro (incl. belastingen) van deze MTM is nog steeds erg schappelijk als je deze vergelijkt met de concurrentie, die respectievelijk 86.500 en 79.000 Euro kosten.

Naast het motorvermogen is het koppel van deze nieuwe Clubsport ook flink gestegen van 450 naar 600 Nm bij 4400 tpm. Als je je rechtervoet in deze auto helemaal naar beneden duwt op het gaspedaal zit je in 3,9 seconden aan de 100 km/h en stopt de snelheidsmeter pas met klimmen als hij op 312 km/h staat. Wat 0,7 seconden sneller is als de originele variant van de TT RS en al echte supercar cijfers zijn.

Om je niet het gevoel te geven dat je in een oude Amerikaanse muscle car zit heeft MTM tenslotte de auto voorzien van 380 x 34mm remschijven en remklauwen met acht zuigers erin om snel genoeg te kunnen vertragen wanneer je dit wil. Die remmen zitten verstopt achter 20 inch MTM Bimoto design velgen met laagprofielbanden er om.

 

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.