Mercedes SLS transformeert in Mansory Cormeum

Bizar, dat was mijn eerste reactie bij het zien van de SLS door Mansory. Na FAB Design, Brabus en Hamann dachten we alles gezien te hebben, maar Mansory overtreft daadwerkelijk alles.

We zien een volledig in carbon uitgeruste SLS waar Mansory een enorme bodykit op gemonteerd heeft. Van de voorkant zien we een groot aantal details van de Mercedes SLR terug en zelfs de koplampen zijn vervangen door een paar uit de schappen van Ferrari (nl. die van de 599). De motorkap is voorzien van een groot aantal gaten en luchtsleuven en ook van de zijkant zien we de nodige luchthappers. Mansory heeft het zo groots aangepakt dat zelfs de spiegels niet onaangetast blijven.

Op de achterkant vinden we een enorme taartschep voor wat extra downforce. En vanaf onder de achterlampen is werkelijk alles verandert. Andere uitlaten en een compleet nieuwe diffuser.

De hele Mansory kit houd eigenlijk in dat er bijna niks heel blijft van de karakteristieke vormen en details van de Mercedes SLS. Opvallend, ja zeker. Maar of het mooi is daar twijfelen we nog over.

Met de bodykit zijn ook de specs wat aangepast. Het gewicht van de SLS is met 90 kilo afgenomen en door het aanpassen van de ECU, de installatie van een nieuw uitlaatsysteem en een compressor produceert de Mansory Cormeum nu 660. Niet tevreden, geld terug? Nee, niet tevreden is in dit geval even wachten want Mansory kondigt op korte termijn een upgrade voor 800 pk aan.

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.