Nieuwe groeifase, nieuw gezicht voor Skoda

Na de zeer dynamische ontwikkelingen in de afgelopen 20 jaar, waaronder in 2010 de beste verkoopresultaten ooit voor het merk, heeft de Tsjechische autofabrikant Skoda zich nu gericht op nieuwe toekomstdoelen. En bij een nieuwe toekomst hoort een nieuw familiegezicht. Ook moeten in 2018 de verkoopcijfers zijn verdubbeld, aldus Skoda.

De Skoda-presentatie op de autosalon van Genève benadrukt deze nieuwe ingeslagen weg. Temidden van het actuele gamma pronkt het designconcept ‘VisionD’ met designelementen die in de toekomst op productieauto’s terugkeren. Zo kondigen de opgefriste, moderne huisstijl en een nieuw logo de toekomst van het merk aan.

Twintig jaar nadat het Volkswagen-concern is begonnen aan het nieuwe Skoda, begint de Tsjechische fabrikant aan een nieuw hoofdstuk van de al succesvolle merkhistorie. Hoe groot de succes van het merk zijn kunnen we zien aan de resultaten die het merk aan het einde van 2010 noteerde. Met 762.600 verkochte auto’s hebben zij voor het eerst in haar historie de grens van driekwart miljoen verkochte auto’s doorbroken, wat een stijging van 11,5 procent is ten opzichte van 684.200 auto’s in 2009.

“Skoda heeft in 2010 buitengewoon gepresteerd. Op vrijwel alle markten is meer verkocht en is het marktaandeel gestegen. Niet voor het eerst zijn onze verkopen met twee cijfers voor de komma verbeterd. Op de belangrijkste groeimarkten zijn die cijfers zelfs meer dan 40% omhoog gegaan.” Aldus, Prof. Dr. H.C. Winfried Vahland, bestuursvoorzitter van Skoda over de verkoopcijfers.

In 2011 wil Skoda meer dan 800.000 auto’s verkopen en in 2013 moeten dat er meer dan een miljoen zijn. Tot 2018 gaat de strategie uit van doorgroeien tot minstens 1,5 miljoen auto’s wereldwijd. Skoda-baas Vahland hierover: “We hebben de wederopstanding gezien van ons beroemde automerk uit het hart van Europa. De komende jaren doen we er nog een schepje bovenop. Skoda gaat uiterlijk in 2018 de verkopen minstens verdubbelen, door veel nieuwe modellen te introduceren.”

‘Het nieuwe logo, dat vanaf 2012 nieuwe modellen siert, oogt strakker en heeft meer allure.’ Verder zal de grill veranderen, zullen de vier koplampen die als een klaverblad over het front zijn verdeeld, wordt het unieke ontwerp op het designconcept extra benadrukt. Uiteraard zal het nieuwe logo ook op de achterkant te zien zijn en de kenmerkende C-Vorm van de achterlichten is op de ‘VisionD’ nog duidelijker aanwezig dan op de actuele modellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.