Porsche produceert Cajun in Leipzig

Porsche heeft vandaag bekendgemaakt dat de productie van de nieuwe, officieel nog naamloze SUV, in de fabriek in Leipzig zal plaatsvinden. Dit nieuwe model zal zo’n 1.000 nieuwe arbeidsplaatsen creëren in de fabriek.

Officieel heeft de kleine SUV nog geen naam gekregen maar voor alsnog gaat de kleine SUV als Cajun door het leven. Met de kleine SUV, samen met de Boxster, wil Porsche jongere klanten ook de mogelijkheid bieden om toe te treden tot de exclusieve wereld van Porsche.

De productie van de Cajun zal plaatsvinden in de fabriek in Leipzig. In deze fabriek wordt momenteel ook al de Cayenne en Panamera geproduceerd, dit zou volgens Porsche garant moeten staan voor een fabriek die bekend is met de productie van kwalitatief hoge voertuigen.

Speciaal voor de Cajun wordt de fabriek in Leipzig uitgebreid met een extra assemblagelijn en lakstraat. Door het uitbreiden van de fabriek en de productie van het nieuwe model zullen er zo’n 1.000 nieuwe arbeidsplaatsen gecreërd worden in de fabriek in Leipzig, maar ook in de productiefaciliteiten in Zuffenhausen en Weissach.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.