Porsche 918 Spyder vanaf nu te koop

Herinner je het Porsche 918 Spyder concept model nog? Die waar nog niet zo gek lang geleden een race versie van onthuld werd? Nou als je nu naar de Porsche dealer gaat kun je die al bestellen! De straatversie dan natuurlijk.

Eigenlijk was het onofficieel al zo goed als zeker dat de 918 de opvolger van de Carrera GT zou worden maar nu heeft Porsche het zelf ook nog even bevestigd. De opvolger moet ons met een V8 en twee elektromotoren de machtige V10 laten vergeten.

De 918 Spyder zal een gecombineerd vermogen van zo’n 718 pk krijgen. 500 pk komen van de 4.0-liter V8 die bijgestaan wordt door twee elektromotoren die ten minste 218 pk zullen gaan leveren. De sprint van 0 tot 100 km/u zal naar verwachting al in 3,2 seconden geklaard worden. Deze informatie is nog niet zo schokkend voor een sportauto zou je denken, maar het feit dat de Porsche 918 Spyder 3 liter benzine op 100 kilometer zal gaan verbruiken is de echte “party piece” van deze, nu nog, unieke sportauto. Beat that prius!

De elektromotoren worden gekoppeld aan zowel de voor- als achteras waardoor de 918 Spyder in feite een vierwielaangedreven auto wordt. Met alleen al de elektromotoren zal de 918 een snelheid van 150 km/u halen (de topsnelheid in combinatie met de verbrandingsmotor ligt boven de 320 km/u). Het opladen van de accu’s zal slechts 3 uur bedragen, Porsche is echter nog druk bezig met het ontwikkelen van een systeem waarmee de tijd nog ingekort kan worden.

De tijd om het snellaadsysteem te ontwikkelen hebben ze nog. Al is de verkoop nu al gestart de eerste aflevering zal pas eind 2013 plaatsvinden. Om die lange levertijd te overbruggen heeft Porsche, uiteraard voor de klant en niet voor eigen gewin, een exclusief 911 model beschikbaar. De 911  Turbo S “Edition 918 Spyder” zal hetzelfde productienummer krijgen als de 918 Spyder die de klant 2 jaar later zal ontvangen, de eerste 911’s zullen in juni 2011 al geleverd wordt. De vanafprijs voor de 911 Turbo S “Edition 918 Spyder” is € 223.300,- (incl. belastingen). De echte 918 Spyder zal € 645.000,- kosten, deze prijs is echter exclusief belastingen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.