Techno Classica Essen 2011; Ferrari

Als je een liefhebber van oldtimers bent zul je nu per direct in de auto moeten springen en naar het Duitse Essen rijden. Vandaag is namelijk de laatste dag van de Techno Classica, een evenement dat vrijwel geheel in het teken staat van klassieke voertuigen. Mocht je jezelf nu voor het hoofd slaan omdat je hier niet heen bent gegaan, geen nood AI is on the job. Door middel van enkele artikelen zullen we jullie een korte impressie geven van wat er allemaal in Essen te zien is.

We beginnen deze reeks artikelen met steigerende paarden. Van dit Italiaanse merk waren er niet alleen oude voertuigen te zien maar ook een aantal nieuwere. Verder was er een veiling waar nog 2 bijzondere Ferrari’s onder de hamer gingen.

Er is één stand in Essen die geheel in het teken staat van Ferrari, een Duitse dealer heeft voor de gelegenheid een paar erg unieke modellen meegenomen. Zo staan er twee GTO’s gebroederlijk naast elkaar. Aan de ene kant hebben we een oude Ferrari 250 GTO en aan de andere zijde staat de nieuwe 599 GTO. Als dat nog niet genoeg is staan er onder andere ook nog een F40, 250 SWB en een 512 BBi.

Naast de officiële Ferrari-stand staan er verspreid over de verschillende beurshallen genoeg Ferrari’s of Ferrari replica’s. De selectie voertuigen beperkt zich niet alleen tot de straatwagens maar ook enkele racevoertuigen.

De hieronder afgebeelde Ferrari is de 206 S Montagna Corsa. Van dit model zijn er twee exemplaren gemaakt door Ferrari op basis van de 206 Spider. De Montagna Corsa is ontworpen voor heuvel races, dit zijn races dit bestaan uit veel lange heuvelachtige wegen waarbij het belangrijk was goed zicht rondom de auto te hebben. Het exemplaar dat in Essen stond is chassis 018, origineel geleverd aan een Amerikaans raceteam en in 1967 is deze auto in de Ferrari fabriek omgebouwd tot de racer die hij vandaag is. De eerste race werd meteen gewonnen, na deze overwinning bleven de overwinningen volgen in 1968 en 1969.

Dit is nog maar een kleine selectie aan Ferrari’s aanwezig in Essen. Om alle Ferrari’s aan jullie te tonen zou een driedubbele aanslag op de bandbreedte zijn. Houdt de frontpage van AutoInformatief.com in de gaten voor een volgend topic over Essen.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.