Techno Classica Essen 2011; Mercedes

Mercedes heeft in Essen grootst uitgepakt onder het motto “125 jaar Mercedes-Benz”. Het belangrijkste voertuig uit de geschiedenis van Mercedes, en de gehele auto-industrie, is het middelpunt van een grote tentoonstelling die je door het 125 jarig bestaan van het Duitse merk leidt.

Het belangrijkste voertuig is, uiteraard, de Benz Patent-Moterwagen uit 1986. Gezien als de eerste “auto” in de geschiedenis die met zijn 1 pk een geweldige revolutie teweeg bracht. Dit stukje unieke geschiedenis kan nu ook van jouw zijn, je kan via Mercedes nu een replica bestellen van dit stukje geschiedenis.

Deze replica wordt exact nagebouwd aan het origineel dat al ruim 120 jaar geleden gebouwd is. De 0,95 liter grote motor heeft een vermogen van 1 pk. De motor wordt gestart door een flinke zwieper aan het vliegwiel te geven. Hierna kun je op je koets klimmen en met enkele hendels in de weer gaan om in beweging te komen.

Een andere innovatieve auto van Mercedes is natuurlijk de Güllwing. Door velen wordt deze auto als één van de eerste sportwagens bestempeld, door anderen wordt hij weer geroemd door zijn uiterlijk en natuurlijk de kenmerkende deuren. Deze deuren zijn ontstaan doordat het buizenframe van de 300SL een conventionele deur gewoonweg niet toestaat. Zo exclusief als deze auto is, zo vaak kom je hem tegen tijdens Techno Classica. Verdeeld over de diverse hallen en handelaren staan er misschien wel meer dan 10 van deze auto’s. Mercedes zelf heeft er twee meegenomen voor de tentoonstelling.

De Mercedes-Benz 600 Pullman was de Maybach van zijn tijd. Groot, luxe en een grote motor die er voor zorgt dat de pasagiers een aangename rit meemaken onder het genot van een drankje en in het geval van de 59 gebouwde Landaulettes ook nog met een mooi zonnetje op de kruin. Beroemde eigenaren van een 600 waren onder andere Elvis Presley, zijn blauwe 600 staat hierboven afgebeeld, John Lennon en Hugh Hefner. De Landaulet hieronder stond overigens te koop, maar schrik niet: hij zal pas van eigenaar verwisselt worden als de koper 850.000 euro betaald.

Als afsluiter van de Mercedes stand is er een sculptuur tentoon gesteld dat onthuld is ter ere van het 125 jarig bestaan. . Aesthetics 125 zoals het genoemd wordt omvat de ontwerpfilosofie van Mercedes in een abstracte vorm. De ontwerpers van Mercedes hebben de markttypische vormen genomen en deze geprojecteerd naar de toekomst. Volgens Mercedes toont dit ontwerp dan ook dat Mercedes staat voor kunst. Wat het ook is, het is zeker een bizarre manier om je 125 jarig bestaan te vieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.