Spyker in gesprek om Saab te verkopen

Spyker bevestigde vandaag op hun website dat er discussies gaande zijn over de verkoop van Saab in de vorm van een ‘Sale and lease back’ formule. Maar wie is er geïnteresseerd?

De formule ‘Sale and lease back’ houdt in dat Saab hun fabrieken en kantoren verkoopt en daarna meteen weer terug huurt van de kopers. Het probleem is echter dat het vastgoed niet van Saab zelf is maar van de Zweedse overheid.

Deze zijn eigenaar van het vastgoed geworden als onderpand voor de lening waarvoor zij garant staan van Saab. Ze zullen dus wel toestemming moeten krijgen van de Zweedse overheid om dit vastgoed te verkopen.

Volgens Bloomberg heeft Spyker de plannen om Saab aan een bedrijf te verkopen wat in bezit is van Vladimir Antonov. De financiële middelen om deze aankoop te kunnen doen zouden van de banken komen waar Antonov groot aandeelhouder in is, zoals Bankas Snoras uit Litouwen of Latvijas Krajbanka uit Letland.

Bloomberg melde ook dat Saab tot gisteren de intentie had om direct geld te lenen van Bankas Snoras, maar toen bleek dat dit niet snel goedgekeurd zou worden door de huidige regelgeving in Litouwen. Het is voorlopig allemaal nog wat vaag welke opties Saab momenteel onderzoekt, maar feit is zolang ze op korte termijn geen geld krijgen van derden des te langer de fabriek gesloten blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.