Skoda vergroot productiecapaciteit

Skoda heeft al lang geleden het stigma van goedkoop budgetmerk afgeschud. Inmiddels is de Tsjechische fabrikant, onder het toeziend oog van Volkswagen, uitgegroeid tot een grote speler op de markt. Zo groot zelfs dat de belangrijkste fabriek van Skoda fors wordt uitgebreid.

In Mladá Boleslav staat de belangrijkste Skoda fabriek. Dagelijks worden hier 1.200 Fabia’s geproduceerd en daarnaast nog 800 Octavia’s, na de grote uitbreiding zullen er nog steeds 1.200 Fabia’s geproduceerd worden maar zullen er ook 1.200 Octavia’s geproduceerd kunnen worden. Naast het vergroten van de Octavia productie wordt er naast de twee bestaande productielijnen ook nog een derde lijn gebouwd. Hier zal uiteindelijk een derde model geproduceerd kunnen worden.

Het symbolische startsein voor de uitbreidingen is vandaag gegeven, vandaag precies twintig jaar geleden werd Skoda opgeslokt door het grote Volkswagen concern. De uitbreidingswerkzaamheden zullen, als alles volgens de planning verloopt, midden 2012 klaar zijn. Dit is een grote stap richting de 1.5 miljoen Skoda’s die het merk in 2018 aan de man wil brengen, zoals bekend gemaakt op de autosalon van Geneve.

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.