Carlsson pakt de E-klasse cabriolet grondig aan

De nieuwe Mercedes-Benz E-klasse cabriolet heeft wederom een nieuwe standaard gezet in de vorm van een elegante manier van vervoer met open dak. Nu doet de Tuner Carlsson daar nog een schepje bovenop en geeft deze vierzits cabriolet een extra dosis sportiviteit mee. Door de E 350 CDI van twintig procent meer vermogen, een sportievere look en licht metalen velgen tot twintig inch te voorzien.

De makkelijkste manier om zeker een diesel harder te laten lopen, maar toch efficiënt, is door de ECU aan te passen. Maar Carlsson gaat nog een stapje verder en vervangt de standaard ECU door hun eigen ontwikkelde nieuwe variant: ECU CD35 REVO. Welke het vermogen van de V6-Diesel motor meer dan 20 procent vermogenswinst geeft, van 231 pk (170 kW) naar 280 pk (206 kW). De geoptimaliseerde motor management heeft ook een effect op het maximum koppel, dat verbeterd wordt van 540 Newton meters naar een verbluffende 648 Newton meters! Wat gaat je dit nu kosten? De nieuwe ECU is met alle kabeltjes en stekkertjes erbij inclusief belastingen te koop voor 1784 euro. En om bij dat vermogen ook nog eens de juiste sportieve sound te krijgen kun je voor 2319 euro de twee nieuwe dubbelwandige einddempers kopen zoals hieronder afgebeeld.

Waarom nu een diesel zul je je afvragen? Ja ook de tuners gaan blijkbaar met hun tijd mee, je kunt bij een moderne turbo geblazen auto die voorzien is van een ECU niet alleen makkelijker veel vermogenswinst behalen, maar ook het verbruik binnen de perken houden. Zo heb je met deze veranderingen aan de E 350 CDI cabriolet ruim 118 Nm koppel meer als de bijna 30.000 duurder kostende E 500 cabriolet en ook nog eens met lagere Co2 waarden en een lager verbruik. Het aantal pk’s van de E 500 cabriolet haalt hij dan weer niet, want die heeft de E 500 er honderd en acht meer.

De optische aanpassingen tot een sportiever ogende variant is het nieuwe aerodynamica-pakket. Waarbij je voor 594 euro de nieuwe voorbumper krijgt inclusief nieuwe grill, die een aantal subtiele wijzigingen kent ten opzichte van de originele bumper. Zo heeft de nieuwe voorbumper een ander honinggraadstructuur racegaas bij de luchtinlaten en achter de LED-mistlampen en is de rand aan de onderzijde wat forser geworden. De “RS-lip” zoals ze de onderste rand onder de bumper noemen moet je nog 35 euro extra voor betalen, die op aanvraag ook in carbon kan worden gewikkeld.

Een andere optie die je ook nog op deze auto ziet is de achterspoiler, die niet alleen voor een sportievere dynamische look zorgt, maar ook daadwerkelijk voor aerodynamische verbeteringen in combinatie met de andere optionele onderdelen van het totale E 350 CDI Carlsson-pakket. Deze is bij Carlsson te bestellen voor 475 euro.

Als je de handeling van de auto echt wilt veranderen en de functionele, sportief ogende verlaging wilt toepassen op je E 350 CDI, kun je bij Carlsson ook terecht voor een setje sport schokbrekers. Die je auto voor 355 euro 33 mm verlagen, het onderstel stijver maakt waardoor je scherper door de bocht kunt en voor een directere feedback met de weg zorgt.

Als laatste optionele onderdeel van het exterieur kun je de keuze maken uit drie verschillende soorten velgen; de klassieke zestienspaaks 18 inch wielen, trendy Two Tone REVO design velgen en de top of the range ultra lichte 20 inch licht metalen velgen. Compleet met merkbanden beginnen de prijzen van deze velgensets bij 2712 euro.

Ook in het interieur zijn er een aantal opties beschikbaar die voor een elegante en tegelijkertijd sportievere look zorgen. Te beginnen bij een in Alcantara gehulde automatische versnellingspook (213 euro), Aluminium deurhendels (58 euro), zacht aanvoelende vloermatten met het Carlsson logo erin (per set voor 154 euro) en aluminium pedalen met voetruststeun (282 euro).

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.