Porsche presenteert hun nieuwe langeafstandskampioen

Porsche introduceert de economische versie van de Panamera: een met een diesel-motor, die in augustus bij de officiële Porsche Centra staat. Met een actieradius van 1.200 kilometer is deze dieselversie van Porsche een ware langeafstandskampioen. De prijzen beginnen bij 102.800,- euro (inclusief BPM en BTW).

Het is vast niet schrikken voor je dat hij er zou komen, enkel hoe zuinig en hoe duur hij zou worden wisten we nog niet tot op heden. Welnu volgens Porsche wordt het een van hun zuinigste diesels ooit. En dat zeggen ze niet zomaar, want wanneer deze 4,97 meter lange vierzitter is voorzien van de optionele banden met lage rolweerstand, bedraagt het brandstofverbruik 6,3l/100 km (met standaard banden is dat 6,5l/100 km). Zonder te hoeven tanken kun je er bijvoorbeeld aan één stuk door mee van Berlijn naar Bologna rijden. En dat alles met een Co2 uitstoot van slechts 167 g/km met de optionele banden en 172 g/km met de normale banden.

Het vermogen van de 3-liter V6-dieselmotor bedraagt 250 pk (184 kW) tussen 3.800 en 4.400 toeren per minuut. De maximale trekkracht van 550 Nm – wat ondertussen normale, maar daarom niet minder bijzondere waarden zijn voor een 3-liter V6-diesel – is al beschikbaar tussen 1.750 en 2.750 omwentelingen. Porsche koppelt de motor standaard aan een 8-traps Tiptronic S. Wat wel erg veel versnellingen zijn, maar mede zorgt voor het lage verbruik. Hiermee sprint de Panamera Diesel alsnog in 6,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur. De topsnelheid van de uitsluitend achterwielaangedreven Panamera bedraagt 242 km/uur.

Voor klanten die een nog comfortabelere rijervaring willen beleven in deze Panamera is er optioneel adaptieve luchtvering te bestellen. Deze zorgt voor meer rijcomfort en tilt de sportieve eigenschappen naar een nog hoger niveau.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.