Twee prijzen voor Ferrari tijdens de International Engine of the Year Awards 2011

Dat de 458 een fenomenaal raspaard is uit de stallen van Ferrari hoef ik jullie niet te vertellen, want overal waar hij komt: op beurzen, in de handen van autojournalisten, op straat, overal gooit hij hoge ogen. Maar dat is geen kwestie van geluk hebben, nee het tegendeel is reeds bewezen. De 458 won zowel in de klasse ‘Best Performance Engine’ als in de ‘Above 4-litre’ categorie.

De jury van deze verkiezing bestaat uit 76 autojournalisten uit 36 landen die de engineering eigenschappen van de motoren beoordeelden op driveability, prestaties, verbruik en raffinement.

Deze onderscheiding heeft de auto met name aan een aantal primeurs voor een atmosferische motor met deze cilinderinhoud. Deze V8 van Ferrari markeert namelijk een hoogtepunt op het gebied van motortechnologie en bereikt een maximum toerental van 9.000 tpm – een primeur voor een auto voor de openbare weg. Hij heeft een hoge compressieverhouding van 12,5:1 en noteert een maximum vermogen van 570 pk. Dat komt overeen met een uitstekende verhouding van 127 pk per liter, een nieuwe norm.

Het indrukwekkende koppel van 540 Nm bij 6.000 tpm, waarvan meer dan 80 procent al beschikbaar is vanaf 3.250 tpm – garandeert een snel oppakken van de motor vanaf alle motorsnelheden. Het specifieke koppel van 120 Nm/l is goed voor nog een record.

Maar ook deze krachtpatser komt er niet onderuit dat hij moet voldoen aan de strenge internationale emissiebeperkingen. Waar bij Ferrari onder andere hun kennis uit de Formule 1 om de hoek komt kijken. Voor een maximale vloeistofdynamica efficiëntie, om de gestelde doelen op het gebied van prestaties, brandstofverbruik en de emissies te kunnen behalen.

Met de introductie van het HELE-systeem (Hoge emoties Lage Emissies) produceert de 570 pk sterke V8 nu een toonaangevende CO2-waarde van 275 g/km, wat overeenkomt met een brandstofverbruik van slechts 11,8 l/100 km (ECE + EUDC gecombineerde cyclus).

De prijzen werden in ontvangst genomen door Jean Jacques His, leidinggevende van de Powertrain-afdeling van Ferrari.

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.