Officieel; SLS AMG Roadster

Eindelijk is er een einde gekomen aan de vage spyshots van de Mercedes SLS AMG Roadster. We hoeven niet meer vage foto’s te bestuderen om een duidelijk beeld te krijgen want Mercedes heeft nu zelf een lading aan foto’s en informatie over de open SLS vrijgegeven.

Stoffen dak
Veel fabrikanten hebben geen traditionele cabrio meer maar alleen auto’s met een stalen klapdak, een Coupé Cabrio zoals men dat noemt. Het voordeel van zo’n stalen dak is dat deze meer stevigheid aan de auto geeft en niet makkelijk door een vandaal kapot gesneden kan worden. Het nadeel is uiteraard het hogere gewicht en een veel te grote achterkant om het grote en zware dak in kwijt te raken. Hoog gewicht en een vierkante achterkant hoort uiteraard niet bij de SLS, vandaar dat Mercedes ook heeft gekozen voor zo’n mooi traditioneel stoffen dak.

Het compacte dak kan in slechts elf seconden geopend of gesloten worden en deze handeling kan gedaan worden tot een snelheid van 50 km/u. Het dak is te bestellen in de kleuren zwart, rood en beige.

Motor
Motorisch is er uiteraard niets gewijzigd aan de auto. De 571 pk sterke V8 uit de SLS coupé is meer dan genoeg om ook de SLS met het stoffen dakje vooruit te bewegen. Het enig hierbij komend voordeel is dat je in de zomerdagen het dak open kan laten om volledig van het prachtige motorgeluid te kunnen genieten.

Interieur
Ook het interieur kennen we allemaal al van de dichte variant. Er kan gekozen worden om een interieur te krijgen dat ruim bezaaid is met koolstofvezel. Verder doet de pookknop volgens Mercedes denken aan zo’n leipe snelheidshendel van een vliegtuig.

Marktlancering
Vanaf 1 juni zal de SLS AMG Roadster te bestellen zijn bij de dealers. De marktlancering zal dan in de herfst van 2011 plaatsvinden. De productie van de dakloze SLS zal plaatsvinden in de Mercedes fabriek in Sindelfingen, de motor zal in Affalterberg in elkaar geschroefd worden door een AMG medewerker.

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.