Officieel: De nieuwe BMW M5

Na de BMW M5 Concept die in Shanghai onthuld werd was het ons al vrij duidelijk hoe de nieuwe M5 eruit zou komen te zien. BMW heeft vandaag ook de officiële informatie en foto’s vrijgegeven zodat we nu 100% zeker weten wat de nieuwe eindbaas van de 5-series gaat worden.

Allereerst beginnen we met het slechte nieuws, voor het geval je dit gemist had, de machtige V10 is verdwenen. Als je ooit een e60 M5 plankgas hebt weg horen scheuren zul je nu vast een traantje moeten laten. In plaats van een V10 wordt de nieuwe M5 uitgerust met een biturbo V8.

Vermogen
Misschien wel het belangrijkste onderdeel van een “sleeper” als de M5 is natuurlijk het vermogen dat uit deze V8 geperst kunnen worden. De 4.4-liter hoogtoerige biturbo V8 produceert 560 pk en 680 nm koppel. Weer iets meer vermogen dan het vorige model maar geen schokkende toename.

Ondanks het hoogtoerige karakter van de nieuwe V8 kon de V10 nog wat extra toeren maken. Deze bereikte het maximum vermogen pas bij 7.750 toeren per minuut, bij de V8 is het topvermogen al beschikbaar tussen de 6.000 en 7.000 toeren per minuut. Met dit vermogen is de sprint van 0 tot 100 km/u in 4,4 seconden geklaard. De 200 km/u worden vanuit stilstand al bij 13 seconden bereikt en de topsnelheid bedraagt uiteraard weer 250 km/u dankzij de leuke elektronische begrenzer. Deze kan er ook afgehaald worden door middel van het M Driver’s Package, als deze optie aangevinkt wordt zal de topsnelheid 305 km/u bedragen.

Exterieur
Uiteraard heeft BMW er werk in gestoken om de auto een mooi dreigend uiterlijk te geven. Aan de voorzijde zien we enkele grote luchtinlaten die er voor zorgen dat het blok goed kan ademen, verder zijn de wielkasten uitgerold voor het brede postuur en zijn de herkenbare M “kieuwen” met knipperlicht in de zijschermen gemonteerd.

Aan de achterzijde bevind zich onder de bumper tussen de twee keer twee uitlaten een diffuser. Bovenop het kofferdeksel is een mooi subtiel spoilertje gemonteerd. Verder bevinden zich in de wielkasten nog exclusieve dubbelspaaks 19 inch licht metalen velgen.

Interieur
De Duitse merken staan er algemeen bekend om dat ze kale auto’s verkopen voor een schappelijke prijs maar dat je door enkele opties aan te vinken al snel aan een veel hoger bedrag komt. Als je echter voor het topmodel uit de serie gaat kun je uiteraard verwachten dat deze al goed aangekleed is. De BMW M5 sedan wordt dan ook afgeleverd met bijna alle opties die beschikbaar zijn op de sedan, multifunctionele stoelen, deuren met een “soft close” functie, elektrische kofferbak, elektrisch glazen dak en last but not least…een aansluiting voor de trekhaak. Ideaal om met 250 km/u met de aanhanger over de snelweg te raggen.

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.