Carlsson onderstreept de sportiviteit van de nieuwe SLK

Een tweezitter, met een lange motorkap, korte overhangen, een open dak en de motor “precies goed” gepositioneerd: voor een auto met de motor voorin dan. Met de nieuwe SLK (R172) heeft Mercedes-Benz waarschijnlijk een van hun “fijnste” roadsters ooit op de markt gebracht. Maar toch vond Carlsson nog puntjes in het interieur en aan exterieur wat nog verbeterd kon worden volgens hun.

Het vernieuwde aerodynamica-pakket voor de SLK (R172) bestaat uit een nieuwe voor en achterbumper met tevens een nieuwe diffuser – te koop voor 620 euro, ex. BTW – die deze roadster extra sportief laten ogen. Maar het is niet alleen een lust voor het oog, want ook de downforce op de achteras wordt wel degelijk hoger door deze modificaties. De voorkant is helemaal af te maken met de ‘RS spoiler lip’ (die 549 euro extra kost), die je ziet onder de voorbumper en is ook leverbaar in echt carbon. Wat we nog meer veranderd zien bij deze SLK is de grill, die voor 449 euro van roestvrij staal je auto siert.

Aan de achterkant springen twee roestvrij stalen uitlaatdempers in het oog die de kenmerkende ovale vorm van Carlsson hebben meegekregen. De gehele roestvrij stalen uitlaat kost je 1298 euro, maar dan krijg je wel een door de akoestische engineers van Carlsson ontworpen uitlaatsysteem. Zij hebben de uitlaat een extra sportieve sound gegeven en de doorstroming van de uitlaatgassen geoptimaliseerd. Door de kleine achterspoiler en de diffuser achteraan de auto wordt de downforce nog wat beter zelfs.

De motor is ook aangepakt door Carlsson, waardoor het vermogen kan worden verhoogd met 27 tot 40 pk. Dankzij de extra controle-units die aan de standaard elektronica worden gekoppeld kan de motor wel gebruik blijven maken van zijn extra reserves, waardoor de standaard ingestelde veiligheidslimieten wel aangehouden worden en de motor niet aan extra slijtage wordt blootgesteld. Door intensieve testen heeft Carlsson ook nog een extra controle-unit gemaakt voor de 4-cilinder modellen, waar ze 3 jaar garantie op geven, die geldt vanaf de datum dat deze unit is geïnstalleerd.

Ook zien we nog een fraai setje nieuwe 20 inch lichtmetalen velgen onder de SLK, waarvan Carlsson de prijs nog niet van bekend heeft gemaakt en helaas van wat ze verandert hebben aan het interieur ook nog niet (wordt misschien vervolgd dus).

 

 

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.