Mercedes verbeterd wereldrecord langste drift

Wanneer je aan Mercedes denkt, dan denk je waarschijnlijk in eerst instantie aan luxe, degelijkheid, oftewel premium van a naar b vervoer. Als je daar de letters AMG aan toevoegt weet je zeker dat je met een sportiever en krachtiger Mercedes model te maken hebt. Een van die AMG’s is de C63 AMG. Hoe lang je met deze krachtige koppelmachine zijwaarts kunt driften bewijst Mercedes met hun reeds gevestigde wereldrecord.

Het wapen om ten strijde te trekken heb ik al aan jullie voorgesteld, de bereider is Mauro Calo en de slachtoffers: een setje banden en een stuk cirkelvormig asfalt op het terrein van Mercesdes-Benz World in Surrey, Engeland.

De carrière van Mauro als professional bestaat  onder andere uit zijn werk op dit circuit als instructeur van driving experiences aan gasten en ook het vermaken van publiek met precisie rijderskunsten in de dynamic Silver Arrows Display.

Hij wist met de C63 AMG  in het totaal bijna acht rubber-verbrandende ronden af te leggen, totdat de band het begaf en de meting stopte op een lengte van 2.308 meter en daarmee 394 meter verder is als het vorige record wat op naam stond van Vaughn Gittin Jr.. De beoogde afstand was eigenlijk zo’n 3 kilometer, maar dat hield de band niet vol (zie het resultaat hieronder).

Andrew Mallery, Commercial Operations Director van Mercedes-Benz Cars, antwoorden het volgende als reactie op het behaalde resultaat van Mauro: “When Mauro approached us to hold his record breaking attempt on the circuit at Mercedes-Benz World we were happy to offer him the support. He has been a valuable member of the driving experience team for several years and is a respected driver in the industry, so there was no doubt he would achieve his aim”.

{youtube}6WrAsGLklFs{/Youtube}

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.