Niet roeren maar flipperen

Door de snelle technische ontwikkelingen in automatische versnellingsbakken en de geringe vraag naar handmatige bakken is zelf door je versnellingen roeren binnenkort verleden tijd in de nieuwe Lamborghini’s. Op dit moment verlaat namelijk slechts 1 a 2 procent van de Lamborghini’s de fabriek in Sant’Agata Bolognese met een handbak.

Maurizio Reggiani, Lamborghini’s R&D director, schud spijtig zijn hoofd tijdens een interview met MotorTrend, zonder één enkel woord drukt hij hiermee uit dat de handbak geen toekomst kent in de auto’s van zijn bedrijf. Zo wordt Lamborghini’s jongste telg de Aventador enkel met een volledig automatische zeven-versnellingsbak met een enkele koppeling geleverd en dus zonder optionele handbak.

Ook verteld Reggiani dat de handbak een breuk is in de elektronische keten en enkel voor belemmeringen zorgt als het gaat om optimale vermogensoverbrenging. Doordat de automatische versnellingbakken tegenwoordig zo hightech zijn, spelen zij een harmonische rol tussen verbrandingskamers (van de cilinders) en het contact met de weg via de banden. De enigste manier dat Lamborghini een vlotte soepelheid in de stad en een explosieve acceleratie op bochtige wegen en het circuit kan garanderen als ze deze schakel ook optimaliseren door het gebruik van elektronica.

“Zo kun je er ook op rekenen dat de opvolger van de inmiddels acht jaar oude Gallardo – waarschijnlijk Cabrera genaamd – enkel als automaat zal worden geleverd”, aldus Reggiani.

Bron

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.