SSC geeft opvolger Ultimate Aero een beestachtige naam

De Amerikaanse supercarfabrikant SSC oftewel Shelby Super Cars heeft al door laten schemeren dat er een opvolger van hun Ultimate Aero gaat komen.  Waarmee ze opnieuw een aanval gaan doen op Bugatti, die met hun Veyron SS hun topsnelheidsrecord van de snelste productieauto weer hadden overgenomen. Het beestje had alleen nog geen officiële naam.

 

Beestje omdat de nieuwe SSC daar ook naar vernoemd is, niet naar het woord, maar naar een inheemse hagedis uit Nieuw Zeeland. Jerod Shelby, oprichter van SSC verteld dat het een belangrijk puzzelstukje was om de juiste naam te vinden voor deze nieuwe supercar. Volgens hen moest deze een krachtige en exotische klank hebben. Wat de naam Tuatara is geworden, wat in het Engels “peaks on the back” betekend en verwijst naar de Winglets (opstaande vleugeltjes) op de achterkant van de auto. Maar de Tuatara hagedis staat niet alleen bekend om de stekels op zijn rug, nee ook vanwege zijn snelle DNA verandering. Hij heeft zelfs de snelste DNA-ontwikkeling van welk dier dan ook, waar SSC zich wel in kan vinden, omdat zij ook zo snel groeien op het gebied van technische verbeteringen.

Vooralsnog zijn de officiële specs Top secret, maar zoals op hun website te lezen zal de auto; een carbonfiber carrosserie krijgen, een 7 liter V8 met 2 turbo’s en ongeveer 1350 pk krijgen. Bij de transmissie geven ze op dat er een zevenversnellingsbak met H-patroon in komt te liggen of een zevenvensellingen tellende SMG flipperbak met een driedubbele cabronne koppeling. Verder zal er uiteraard nog veel meer van carbon gemaakt worden.

De uitleg van Jerod Shelby zelf zien? Dat kan in deze video:

{youtube}L3oF7tBHKbk{/youtube}

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.