Meer details bekend over de nieuwe Bugatti Galibier

Er zijn een aantal nieuwe wetenswaardigheden boven water gekomen betreft de nieuwe Bugatti 16C Galibier. Zo zal deze luxe, snelle en praktische sedan van Bugatti vanaf de herfst van 2012 te bestellen zijn, gaat hij meer dan één miljoen kosten en zal er ook een hybride versie komen.

 

De productie van de Veyron is bewust beperkt tot driehonderd dichte en nog eens honderdvijftig open varianten, waar wel zoveel verschillende kleurencombinaties van zijn dat maar een enkeling ze allemaal op zou kunnen noemen. Nu deze (Volkswagen-) koe is uitgemolken, want zeg eerlijk het is wel een exclusieve auto, maar ondanks dat was de keuze wel reuze in wat voor uitvoering je hem nieuw wou. Alsof ze er bewust mee hebben gewacht om het model pas in 2012 in productie te laten gaan lijken ze wat dat betreft wel op Lamborghini, die er ook een halve eeuw over doen om een aantal nieuwe modellen op de markt te brengen.

Wie had gedacht een goedkopere nieuwe Bugatti te kunnen kopen met de 16 C Galibier, komt helaas bedrogen uit. De prijs van de Galibier ligt nog niet vast, maar hij zal in ieder geval meer dan 1 miljoen euro gaan kosten.  De grote baas van Bugatti Wolfgang Dürheimer vertelde namelijk tegen het Duitse Motor und sport: “hij zal een prijs krijgen met zeven nullen, de prijs van de Veyron ligt op 1,2 miljoen euro. En de Galibier wordt de werkelijke top van het limousine (sedan) segment”. Maar wie dit geld nu nog niet op zijn spaarrekening heeft staan hoeft niet te treuren, want ook wist Dürheimer te verklappen dat: “we hebben berekend dat we er zo’n 500, 1000 tot 1500 van zullen gaan maken”. Hij voegde daar nog eens aan toe: “Ik ga er van uit dat we door de jaren heen op een productieaantal van vier cijfers zullen komen”.

Het laatste nieuws wat ook erg opmerkelijk was uit het interview met Dürheimer, was dat er ook een hybride versie komt waarmee je 40 kilometer geheel op elektriciteit kunt rijden. Met zijn 16-cilinder motor wordt de Galibier “de onbetwiste top in zijn segment”, aldus Dürheimer. “Hij wordt het vlaggenschip op het gebied van functionaliteit en techniek samen voor Bugatti en het VW-concern. Bugatti zal het laboratorium blijven voor het ontwikkelen van revolutionaire oplossingen”.

Het is een mooi gebaar natuurlijk dat ze bij Bugatti ook aan het milieu denken en het maakt het rijden in een benzine slurpende 16-clinder wel iets goedkoper per kilometer. Maar het onderhoud van een Bugatti is al enorm prijzig en als je dan na een grote beurt ook nog eens krijgt te horen dat je accu’s zijn vervangen voor 7.000 euro (kosten ze bijvoorbeeld bij een Nissan Leaf, maar bij een Bugatti?)… Daar bovenop komt dat wanneer je vol gas (op topsnelheid) rijdt met je Galibier je accu wel heel snel leeg zal zijn. En ja, in de stad kun je er toch mee op je accu rijden en hem ’s nachts weer opladen? Maar wat is het nut ervan als je buiten de bewouwde kom en na die 40 kilometer weer op de benzineslurper moet overschakelen?

Voor meer foto’s klik je HIER.

Bron: Motor Und Sport

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.