Novitec’s visie van de Alfa Giulietta

De meeste Alfa Romeo’s zijn in mijn ogen zo ontworpen dat visuele aanpassingen niet nodig zijn. Hooguit een nieuw setje velgen en een verlaging maken het ontwerp van de auto al  veel sportiever. Volgens de Duitse tuner Novitec heeft de Giulietta echter nog veel meer nodig.

Laten we meteen bij de echte pluspunten beginnen, meer paarden(kracht) onder de motorkap. Alle motoruitvoeringen kunnen een krachtkuur krijgen om zo bij het snelle uiterlijk ook hoge snelheden te kunnen behalen. Het topmodel, de 1.8-liter TBI gaat bijvoorbeeld van 235 pk naar 261 pk.

Naast het vermogen heeft Novitec ook het uiterlijk onder handen genomen. De meest in het oog springende verandering is toch zeker de diffuser aan de achterzijde. Vooral op de persfoto’s waarin deze in carrossiekleur is gespoten valt hij meteen op tussen de twee dubbele eindpijpen, maar wellicht  zou deze beter tot zijn recht komen als hij in het zwart zou zijn uitgevoerd. De voorzijde is subtieler aangepast met een minimaal gewijzigd front.

Om de wielkuipen op te vullen kan er gekozen worden voor een setje velgen in grijs of zwart in de maten 18 tot 20 inch. Verder zal er een sportievere wielophanging geplaatst worden om het weggedrag te verbeteren en de auto dichter bij het asfalt te krijgen.

Bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.