Speciale 500C Italia voor 150 jaar Italië

Fiat wil ons door middel van een speciale Abart 500 Cabrio Italia er op wijzen dat Italië inmiddels 150 jaar verenigd is. Verschillende elementen van het model verwijzen naar Italië en de gelimiteerde productie van 150 stuks verwijsd uiteraard naar het 150 jarig bestaan.

 

 

Exterieur
Alle 150 stuks die geproduceerd gaan worden zijn gespoten in de kleur “Azzurro 150 Italia” dat naar zeggen de nationale kleur van Italië is. Aan de achterzijde is een “Cabrio Italia” logo gemonteerd met daarin de kleuren van de Italiaanse vlag. Verder wordt er standaard Xenon verlichting gemonteerd, 17 inch tien-spaaks velgen met een diamanten coating en gele remklauwen voor en achter.

Interieur
Het interieur wordt afgewerkt met leer. Verder zullen er carbon accenten geplaatst worden en zullen er in plaats van standaard stoelen “Abarth Corsa by Sabelt” kuipstoelen gemonteerd worden. Deze kuipstoelen zijn 10 kilogram lichter dan de normale stoelen. Het dashboard wordt ook afgemaakt in de “Azzurro 150 Italia” kleur. Op de middenconsole zal een badge prijken met daarop het nummer van de auto.

Motorisch
De Abarth 500 Cabrio Italia is uitgerust met een 1.4-liter turbomotor die 160 pk leverd. Vanuit stilstand zal de 100 km/u al in 7,6 seconden gehaald worden en de topsnelheid bedraagt 209 km/u.

Extra’s
Standaard wordt de 500 Cabrio Italia al volgehangen met opties. Automatische climate controle, xenon koplampen, verwarmde buitenspiegels en een hands-free navigatiesysteem. Een Radio/CD/MP3 speler met stuurbediening, 4 speakers, 2 tweeters en een subwoofer horen ook tot de standaard uitrusting.

Verder zullen de kopers nog een lederen tassenset krijgen van Tramontano en een modieuze zonnebril van independent Italia.

Gelimiteerd
Wereldwijd zullen er 150 stuks van deze Abarth 500 Cabrio Italia beschikbaar komen. Voor de Nederlandse markt zullen er maar 2 beschikbaar komen. Wil je één van deze twee bijzondere Abarth’s bezitten zul je zonder BTW en BPM € 29.050,- betalen. Inclusief deze vervelende belastingen zal de prijs zo’n € 43.000,- bedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.