Overheid legt beslag op Auto’s Vladimir Antonov

Het zit goed fout bij Bankas Snoras en dat voelt Vladimir Antonov, groot aandeelhouder van de Litouwse bank, in zijn eigen (portemonnee) garage.

 

Bankas Snoras is onlangs overgenomen door de overheid om de bank te kunnen redden. Er is bescherming van de rechtbank aangevraagd om zo het vermogen te beschermen tegen crediteuren (schuldeisers). Er schijnt een gat in de begroting te zitten van 1,3 miljoen Euro (conservatieve schatting), wat momenteel wordt onderzocht of er sprake is van fraude. De verdenking is ontstaan door het ontbreken van activa. Dit gat in de begroting zou gedeeltelijk terug gebracht kunnen worden door verkoop van activa waaronder leningen, effecten en onroerend goed.

‘is het “onrealistisch” voor Snoras om te blijven functioneren als activa ontbreken’, aldus gouverneur Vitas Vasiliauskas, op een persconferentie in de hoofdstad Vilnius.

Voormalig eigenaren Vladimir Antonov and Raimondas Baranauskas werden vastgehouden in Londen, op verdenking van fraude, maar zijn onlangs weer op borgtocht weer vrijgelaten, tot het proces op 16 december.

De directe gevolgen van deze ingreep door de overheid zijn voor Antonov dat er beslag wordt gelegd op   persoonlijke bezittingen van hem, in dit geval een gedeelte van zijn wagenpark. Er zijn in totaal 14 auto’s van hem in beslag genomen waardonder; één Aston Martin, Maserati Grand Sport, BMW Alpina Roadsyer V8, Alfa Romeo Competizione en twee recente modellen van Ferrari. De nummerplaten staan geregistreerd in Letland, Litouwen en Zwitserland. Al zal hij er na deze in beslagname nog wel een aantal leuke auto’s op na houden, waar de overheid op dat moment geen beslag op kon nemen.

De totale waarde van de auto’s wordt geschat op ongeveer 1 miljoen Euro.

Bronnen: Businessweek.com en BNN-News.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.