BMW en Toyota denken samen groen (blue)

BMW en Toyota gaan voor een lange periode samenwerken in het onderzoek naar efficiënte en duurzame aandrijftechnieken. Betreft batterij- en dieseltechniek.

BMW en Toyota hebben een intentieverklaring getekend om onder andere gezamenlijk onderzoek naar een nieuwe generatie lithium-ion-accu’s te doen.

Toyota ziet de accu als de beste basis voor het optimaliseren van het energiemanagement om het gebruik van fossiele brandstoffen verder terug te dringen. De samenwerking met BMW moet de ontwikkeling van nieuwe accu’s versnellen.

Norbert Reithofer, CEO van BMW over de samenwerking: “Toyota is een vooraanstaande producent van voertuigen en technieken met een zeer geringe uitstoot en richt zich op volumesegmenten. We bundelen onze krachten voor de ontwikkeling van duurzame technologieën en versterken zo onze positie als koplopers.”

Gedeelde dieseltechniek
In de nabije toekomst gaat Toyota gebruik maken van 1.6 en 2.0 liter dieselmotoren van BMW. Met deze dieselmotoren wil Toyota het aanbod van energie-efficiënte aandrijftechnieken met lage emissie verbreden en de klant meer keuze bieden op het gebied van duurzaam autorijden.

Hybride is de toekomst volgens Toyota
Het verbeterd niet alleen de luchtkwaliteit, maar brengt ook de CO2-uitstoot omlaag. Aangezien de Europese consument echter nog erg op dieseltechniek is gericht zullen er volgens de fabrikant meerdere efficiënte aandrijflijnen naast elkaar blijven bestaan voorlopig.

Maar als je kijkt naar delen van België bijvoorbeeld – onder andere de grensstreek – waar de dieselprijs die van de benzine bijna evenaart zullen er steeds meer mensen overstappen naar andere efficiënte alternatieven. Bovendien kunnen meerdere aandrijflijnen beter op de behoeften van de consument inspelen, in tegenstelling tot je te beperken op één doelgroep met één aandrijflijn (fabrikanten als Fisker). En dat is ook waar zowel BMW als Toyota zich op richten: de volumesegmenten.

De banden tussen Toyota en BMW zijn niet helemaal nieuw: van 2002 tot en met 2005 leverde Toyota dieselmotoren voor de MINI.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.