Is het einde nabij voor Saab?

De Curator Guy Lofalk overweegt het herstructureringsproces te beëindigen, loonbetalingen lopen achter en er is nog steeds geen geld (uit China). De president-commissaris van het moederbedrijf Swedish Automobile verwijt Lofalk echter andere dingen.

 

Het noodlijdende automerk lijkt aan haar einde te komen. Tenminste als het aan de curator, crediteuren en GM ligt.

Lofalk zei dinsdag tegen de Zweedse zakenkrant Dagens Industri dat Saab zich op een doodlopende weg bevindt en er is geen hoop meer op een succesvolle herstructurering. ”Het geld is op”, aldus Lofalk, die zei binnen enkele dagen met een besluit te komen. Saab had vorige week de lonen over november moeten betalen, maar is hiervoor afhankelijk van financiering uit China.

Chinese onderhandelingen
Wat betreft deze Chinese investeerders: Saab is nog steeds in gesprek met Youngman hebben zij bevestigd en ook met “een Chinese bank” over aandelenbelangen in het bedrijf (welke bank dat is nog niet bekend). Swedish Automobile weigerde echter om antwoord te geven op de vraag of ze ook nog in gesprek zijn met Pang Da. Helaas heeft General Motors een stokje voor de verkoop aan Pang Da en Youngman gestoken, waardoor het misschien een gevoelig onderwerp is om in het openbaar over gesprekken met Pang Da te spreken (als die nog plaatsvinden)?

Modder gooien
Intussen bij Swedish Automobile gaat de soap verder, de president-commissaris van het moederbedrijf Swedish Automobile, Hans Hugenholtz, heeft flinke kritiek op Lofalk gehad. Volgens hem heeft Lofalk zich te veel bemoeid met de eigendomsstructuur van Saab in plaats van met de eigenlijke herstructurering. Dit verhaal krijgt waarschijnlijk nog wel een staartje dus.

Bron: NU.nl en Bron

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.