Sportieve variant van deToyota iQ op komst?

Toyota heeft met de GT 86 de wereld laten zien dat ze het niet verleerd zijn om sportieve auto’s te fabriceren. En van dat sportief lekkers gaat misschien nog wel meer komen.
Op dit moment is de GT 86 de enigste sportieve Toyota in de familie, want zijn broertjes en zusjes, de familieauto’s en hybrides kennen geen sportieve uitvoeringen. Laat staan racevarianten. Volgens de president en CEO van Toyota, Akio Toyoda, gaat hier in de nabije toekomst verandering in komen, zo vertelde hij op de afgelopen Tokyo Motor Show:
“Today it is said that young people have little interest in cars as there are much more interesting things. As an automobile maker, I find this quite frustrating. It is for this reason that we are committed to making cars that will evoke this feeling of ‘fun to drive, again’ in as many people as possible.”
De foto’s in de onderstaande Gallery laten ons een hele sportieve conceptschets zien, waarop Toyota een pattent heeft aangevraagd. Zoals te zien op de onderstaande foto’s heeft deze iQ een grotere en agressieve voorbumper met luchtinlaten aan de zijkant, verbrede wielkasten, een nieuwe achterbumper met daaronder een diffuser, twee einddempers en een dakspoiler die sierlijk over het raam heen krult:
{gallery}galleries/artikelen/2011/2011-12-10/Toyota_IQ_Sport/{/gallery}
Er is wel al eerder een sportievere versie gemaakt van de iQ in samenwerking met Gazoo Racing, maar deze was enkel in een gelimiteerde oplage voor de Japanse markt bestemd:
{gallery}galleries/artikelen/2011/2011-12-10/Toyota_IQ_Gazoo/{/gallery}

Bron: IQ-sport-concept en IQ Gazoo Racing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.