Eerste officiële foto’s Audi A1 Quattro

Dit kleine topmodel, lijkt nu al een icoon te worden, ondanks dat hij nog niet eens in productie is genomen. Het 252pk sterke bommetje zal ook even exclusief worden als een R8 GT spyder, want er zullen slechts 333 exemplaren van gemaakt gaan worden.

 

 

In Engenland zullen ze helemaal exclusief en opvallend zijn aangezien er enkel links gestuurde modellen de fabriek zullen verlaten en het afhankelijk is van de vraag hoeveel er naar dat land zullen worden geëxporteerd.

Het laatste nieuws
We weten ondertussen weer wat meer over dit kleintje, waardoor bij enthousiastelingen vast hun oren gaan flapperen. Deze gelimiteerde variant zal namelijk ook fors steviger worden afgesteld als zijn standaard broertje. De bandenmaat zal rondom hetzelfde worden, 225/35 18 met 312mm grote remschijven voor. Een echte sportieve “oer-Quattro”, zo lijkt het, maar dan in het klein.

Ook krijgt hij een ESP-systeem met drie standen, voor de optimale beleving op verschillende ondergronden. Helaas weten we er maar twee de noemen: de sport-mode en de zoek-het-zelf-maar-uit-stand (ESP helemaal uit dus), de derde zal wellicht “dynamic” of iets dergelijks gaan heten.

We wisten al dat deze Quattro in de tweede helft van 2012 bestelbaar gaat worden, maar als je serieuze interesse hebt moet je straks met minimaal 30.000 pond (36.000 euro excl. belastingen en BPM) naar je lokale Audi-dealer gaan om er één te kunnen bestellen.

{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-01-02/Audi_A1_Quattro{/gallery}

Bron: Carmagazine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.