Geschiedenis

2008

Website
Op 16 mei 2008 werd AutoInformatief.com opgericht door Mark Tinnemans. Hij bestede zijn vrije tijd aan de basic versie van AI, welke destijds alleen een database van merken en modellen inhield. Een paar maanden later ging deze online.

Binnen een maand verscheen er een samengestelde frontpage en was het eerste nieuwsbericht een feit. In het begin ging dit zelfs via een link naar het zojuist aangelegde forum.

2009

Fusie CarOn
Niet veel later kwam Owen Westerhout, destijds eigenaar van het CarOn forum, in beeld. In eerste instantie zou hij slechts een nieuw logo ontwerpen, maar al snel bleek dat er meer in de samenwerking zat. En zo geschiedde de fusie tussen Autoinformatief en het CarOn forum op 16 maart. Natuurlijk kon Owen niet achterblijven, en zo begon hij op 15 februari ook met het schrijven van artikelen voor de website.

 

Layout upgrade
De eerste layout-upgrade voltrok zich op 5 februari. Vanaf dat moment begon de activiteit zeer toe te nemen dankzij de overzichtelijke vernieuwde functies. Drie dagen later op 8 februari werd het basis-commentsysteem geïntegreerd in de nieuwe layout.

Na enkele klachten over de layout en de gebruiksvriendelijkheid  ging de website op 12 juni voor een uurtje offline. De layout werd zo hier en daar aangepast.

 

Spotgedeelte
Dinsdag 29 september was een grote dag voor AI. Op die dag ging de allereerste versie van het spotgedeelte online. Ook bleek de revolutionaire introductie van spotcrews een brekend idee welke niet lang erna door verschillende websites overgenomen zou worden.

 

Tweetalig
Een week na de invoering van het spotgedeelte werd de volgende upgrade al toegevoegd. AutoInformatief Spots was vanaf toen, naast het Nederlands, beschikbaar in het Engels. Op 26 januari werden de puntjes op de I gezet aangezien het bekijken en toevoegen van comments in het Engels niet op beide platformen te zien waren.

 

Social media
Na verschillende fora werd Twitter het volgende medium voor AI om zich te verspreiden over het internet. Op 30 oktober was de eerste tweet een feit.

Filmpjes van leden en het team deden al lang de ronde over het forum maar vanaf 17 november zag ook het YouTube-account van AutoInformatief het levenslicht

2010

De invoering van de Engelse versie van de spots sectie op de website had dermate succes dat er ook aan een Engelse frontpage gewerkt werd. En op woensdag 17 februari 2010 ging de site volledig internationaal.

 

In navolging van Twitter werd ook via het Nederlandse Hyves een speciale groep voor AutoInformatief aangemaakt, via waar dankzij een RSS Feed het laatste nieuws gevolgd kan worden.

 

Op 10 juni datzelfde jaar toonde AI zijn behulpzaamheid aan de spotters om een image-resizer inclusief instructies beschikbaar te stellen via de website.

 

De volgende revolutionaire functie werd op maandag 2 augustus doorgevoerd. Vanaf dat moment was het mogelijk om ook een eigen profiel voor de frontpage van de website aan te maken of deze te koppelen aan die van het forum. Via waar het dan gemakkelijker werd om comments te plaatsen op artikelen op de website.

 

Na een lange periode van het verdiepen in de php en css scripting werd ook het forum onderheven aan een layout upgrade. Vanaf 6 november ging werd het forum in een nieuw hoesje, gelijk aan de frontpage, gestoken.

 

AIFC
Niet lang na het nieuwe forum begaf AutoInformatief zich op een totaal ander gebied. Het zaalvoetbalteam AIFC werd vanaf eind november gesponsord (meer informatie: http://www.aifc.nl).

 

Nieuw teamlid
Het aantal artikelen kreeg op 8 december een nieuwe impuls na het aantrekken van nieuw teamlid Sjors Hendrickx.

2011

Eerste dealerverslag
Op 3 februari 2011 komt het eerste grote dealerbezoek voor AI online. Twee dagen eerder bezocht, het nieuwe teamlid, Mitch Wilschut de Nederlandse supercar-dealer Hessing en maakte daar een professionele reportage.

 

Facebook
Autoinformatief kreeg zijn eigen plekje op Facebook vanaf 13 april.

 

Nieuwe layout
Sinds 15 oktober is AI te zien in een nieuwe layout. Tegelijk lanceerde ook het nieuwe “gallery-systeem” waarbij het mogelijk is door een gallerij van verschillende foto’s heen te scrollen. Ook was het vanaf deze datum mogelijk op verschillende mobiele besturingssystemen gebruik te maken van een mobiele versie van de website.

 

Eerste rijtest
De eerste rijtest die we afnamen was, heel bescheiden, met een Lancia Ypsilon. Dit zou het begin zijn voor vele andere rijtesten.

2016

Instagram
Na enige rust binnen het AI bolwerk werd het in 2016 tijd voor vernieuwing. Robin Bruins, Koen Musters en Owen Westerhout besloten wat werk in de social media, en met name Instagram te steken. De eerste post werd een feit op 30 augustus.

2017

Nieuw logo
Een nieuw logo was aanstaande. Na enig werk kon op 17 februari het logo, toepasselijk, op Instagram gepresenteerd worden.

Nieuwe layout
Bij een nieuwe huisstijl hoort een nieuwe website. Een upgrade naar WordPress kostte enige moeite, maar 13 juni 2017 was het dan zover, het eerste artikel op de nieuwe responsive layout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.