Mini Coupé by AC Schnitzer

De Duitse tuner AC Schnitzer houdt zich voornamelijk bezig met het optisch en motorisch tunen van BMW’s. Doordat Mini ook in handen van BMW is worden de Mini modellen ook aangepakt. AC Schnitzer begint het jaar goed met de nieuwe Mini Cooper Coupé.

Motorisch
Mocht je al een Mini Coupé besteld hebben in de hoop dat AC Schnitzer je per direct aan meer vermogen kan helpen kom je bedrogen uit. Momenteel is alleen de optische kit af. De motorische tuning van de Mini Cooper SD Coupé wordt momenteel aan gewerkt, de motorische tuning van de S Coupé staat nog in de planning.

Exterieur
Voor het interieur van de auto is in ieder geval al gedacht aan een sportdemper en verchroomde eindpijpen. Dit vernieuwde uitlaatsysteem is ontwikkeld om perfect samen te werken met een motor met een hoger vermogen. Het uitlaatsysteem is met deze upgrade dus al helemaal voorbereid op het hogere vermogen dat AC Schnitzer er nog in gaat plaatsen.

Ook het remsysteem van de AC Schnitzer Mini Cooper Coupé wordt voorbereid op meer vermogen. Rondom worden remschijven geplaatst met vier zuigers.

Om het “kart gevoel” nog verder uit te werken wordt er in hoogte verstelbare ophanging gemonteerd of het AC Schnitzer vering kit. Er kan ook een speciale anti rol stang gemonteerd worden over de achteras waardoor het rollen in bochten nog verder geëlimineerd wordt.

Verdere aanpassingen aan het uiterlijk zijn een echte stickerset van AC Schnitzer, wie wil die nu niet. Als velg kan er gekozen worden voor de 17 inch Mi1 zilveren velgen of de 18 inch Mi2 BiColor velg.

Interieur 
Het interieur van de Mini Cooper Coupé zal minimaal aangepast worden. Er kan gekozen worden voor een AC Schnitzer versnellingspook die ene digitaal display bevat. Aluminium pedalenset en voetsteun, “Blackline” handrem en een velours mattenset maken volgens AC Schnitzer de Mini Cooper Coupé compleet.

{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-01-04/AC-Schnitzer{/gallery}

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.