Gespot; prototype McLaren MP4-12C Spider

De open variant van de McLaren MP4-12C is gespot, niemand mag nog weten of zien hoe hij er uit komt te zien maar zelfs deze zware camouflage kan niet al zijn geheimen bedekken.

De camouflage bovenop het dak lijkt een carbonne dakpaneel te verbergen, wat waarschijnlijk is verbonden aan een dergelijk opvouwsysteem als de Ferrari 458 Italia Spider, een zogenaamde hard-top dus.

Het is vrij voor de hand liggend aan de plaats van de camouflage te zien dat het dak zich eerst horizontaal opvouwt, om zich vervolgens verticaal in de rug van het passagierscompartiment te kunnen laten zakken. Aan de foto’s is ook nog te zien dat de kleine ruitjes achter de B-stijl waarschijnlijk zullen vervallen door de ruimte die het vouwdak inneemt. Maar ook doordat er ruimte moet worden gecreëerd voor de veilige rolbeugels die op deze Spider zullen moeten worden geïnstalleerd.

Motorisch zal de MP4-12C Spider niks verschillen van de gesloten variant. De 3.8-liter V8 met dubbele turbo zal 608 pk en 572 nm koppel produceren. Accelereren van 0 naar 100 km/u duurt 3,2 seconden en een topsnelheid van 330 kilometer per uur is haalbaar.

{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-01-06/MP4-12C-Spider{/gallery}

Bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.