Bentley onthuldt GT en GTC met V8

Op de North American International Auto Show in Detroit is de Bentley Continental GT & GTC gepresenteerd met een gloednieuwe V8 motor.

Dankzij het feit dat de V8 versie ongeveer 40% zuiniger is in brandstofverbruik en lagere CO2 emissies heeft dan zijn grote broertjes, zorgt hij er voor dat de prijs van de GTC in Nederland uitkomt op net iets meer dan 2 ton. Ter vergelijking; de W12 versie heeft op dit moment een vanaf-prijs van ruim 306.000 euro. De coupe versie van de V8 duikt dankzij de BPM-aftrek zelfs onder de 2 ton!

Qua specificaties doet hij echter niet veel onder voor de W12. De nieuwe –met Audi ontwikkelde- V8 heeft namelijk 507pk en 660NM en de nul tot honderd sprint doet hij in precies 5 seconden. De V8 coupe doet dezelfde sprint in 4,8 seconden.

Hoe hij te onderscheiden is met de W12? Heel simpel; de V8 heeft acht-vormige uitlaten, andere bumpers, een zwarte grille met chroomstreep in het midden en de Bentley logo’s zijn voorzien van rode details.

{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-01-10/Bentley-Continental-GTC-V8{/gallery}

{gallery}galleries/artikelen/2011/2011-12-13/Bentley_Continental_V8_2013{/gallery}

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.