2012 Porsche Boxter

Na het onthullen van de nieuwe Porsche 911 is het tijd om ook de kleinere telg van de familie te vernieuwen. Porsche heeft nu dan ook de vernieuwd Porsche Boxter onthuld.

Nu staat Porsche er bij veel mensen om bekend dat ze hun modellijnen telkens minimaal wijzigen. Ook voor deze nieuwe Boxter zijn de wijzigingen aan het exterieur minimaal echter zijn er nog genoeg wijzigingen te herkennen.

De bekende Boxter lijnen zijn uiteraard gebleven maar zijn iets scherper getekend waardoor de auto een stoerder uiterlijk heeft gekregen. Onderhuids is het chassis volledig vernieuwd en de vernieuwde Boxter krijgt een langere wielbasis en grotere spoorbreedte mee. De overhangen zijn verkleind, het silhouet is platter en de voorruit is verder naar voren geplaatst.

Het interieur van de nieuwe Boxter is zoals we wel gewend zijn. Zelf probeert Porsche door de oplopende middenconsole nog een link te leggen met de Carrera GT, dit is echter meer goed verzonnen dan werkelijkheid. Dat de iets schuin oplopende middenconsole ergonomischer zal zijn kunnen we wel goed geloven.

Vanaf de marktintroductie, in april, zal de nieuwe Boxter in twee uitvoeringen te bestellen zijn. De 265 pk sterke Boxter, en de 315 pk sterke Boxter S. Beide modellen zijn standaard uitgerust met een handbak, optioneel is er de bekende PDK versnellingsbak beschikbaar. Een Boxter uitgerust met PDK is zelfs goedkoper.

De Boxter zal met zijn 2.7-liter motor in 5,7 seconden van 0 naar 100 sprinten, doe je het echter rustig aan kun je een gemiddeld verbruik van 7,7 liter per 100 km behalen. De Boxter S is uitgerust met een 3.4-liter motor en zal vanuit stilstand de 100 km/u bereiken in 5 seconden rond. Het gemiddelde verbruik van de Boxter S kan 8,0 liter bedragen.

Vanaf 14 april staat de nieuwe Boxter bij de Nederlandse dealers. De prijzen van de verschillende uitvoeringen bedragen inclusief BTW & BPM.

Boxter handgeschakelde versie € 63.900,-
Boxter PDK € 63.700,-
Boxter S handgeschakelde versie € 79.400,-
Boxter S PDK € 77.500,-

{gallery}galleries/merken/Porsche/2012-boxter{/gallery}

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.