Louwman neemt Hessing over

Begin deze week kwam het nieuws dat geliefd supercar dealer Hessing failliet was verklaard door de rechter. Het pand werd hermetisch afgesloten en er mocht geen enkele bolide het pand meer verlaten. Vandaag kwam het nieuws dat, niet geheel onverwacht, de Louwman groep Hessing heeft overgenomen.

Even een korte samenvatting van de omstandigheden. Hessing begint naast de dealer een vastgoedproject en heeft daarmee een schuld van 11 miljoen opgebouwd bij financieringsmaatschappij Alcredis. Alcredis wil geld zien en laat beslag leggen op de showroom van Hessing, inclusief de sportwagens, en is het faillissement van Hessing uitgesproken.

Alcredis is toevallig een onderdeel van de Louwman Groep welke nu de showroom van Hessing zal overnemen. De verkoop- en serviceactiviteiten van Hessing zullen door de Louwman Groep voortgezet worden. Het merendeel van het personeel zal hun baan kunnen blijven behouden.

Naast Louwman hadden ook PON en Stern interesse getoond in Hessing. Helaas voor hun gaan hun ideeën niet door, Louwman had dan ook een stapje voor op hun omdat de schuld bij een onderdeel van deze groep uit stond.

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.