Chevrolet verkoopt meer auto’s dan ooit

2011 was een bewogen jaar. Crisis, Griekenland en Saab zijn maar enkele voorbeelden die lieten zien dat het niet voor iedereen goed ging in dat jaar. Dat er ook nog positief nieuws is bewijst Chevrolet door meer verkopen dan ooit te kunnen registreren.

In 2011 werden er wereldwijd 4,76 miljoen Chevrolets verkocht wat voor het merk een verkooprecord is. Grote baas GM, waar Chevrolet onder valt, verkocht mede hierdoor ook 7,6% meer auto’s dan in 2010. Terwijl enkele jaren geleden GM ook op het randje van de afgrond stond.

Chevrolet, dat van oorsprong een “all american” bedrijf is, is inmiddels uitgegroeid tot een groot wereldmerk. De meeste Chevrolets worden echter nog steeds in Amerika verkocht. In 2011 zijn er in Amerika 1.755.812 Chevy’s verkocht, dit is 13% meer dan in 2010. In China werd een recordaantal van 595.068 Chevrolets verkocht wat voor deze markt een stijging van 9,5% betekend.

De grootste, procentuele, groei behaalde Chevrolet in Peru(+81%), Vietnam (+79%), Thailand(+57%), Zuid Afrika(+50%), Rusland (+49%), Israël(+46%),Turkije(+30%) en Duitsland (+21%).

De meest gekochte Chevrolet in 2011 was de Chevrolet Cruze sedan. Hiervan werden er in 670.000 stuks verkocht. Sinds de introductie van dit model, in 2009, zijn er wereldwijd al 1,13 miljoen verkocht. Een aantal wat tot nu toe nog geen enkel Chevrolet model behaald heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.