50 jaar Land Rover op Eastnor Castle

Gelegen in het rustieke county Herefordshire speelt het landgoed ‘Eastnor Castle’ al ruim vijftig jaar een belangrijke rol bij de onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten van Land Rover. Niet alleen Land Rover technici, maar ook professionals en publiek kunnen hier alles uit deze uitmuntende terreinwagens trachten te halen.

 

Vijftig jaar geleden in 1961 liet Land Rover het oog vallen op de ruim tweeduizend hectare grote “modderbak”, landgoed Estnor Castle bij de plaats Ledbury in Herefordshire, Verenigd Koninkrijk. Nee, dat klinkt te goedkoop, dit is een zeer waardevol off-road walhalla, waar Land Rover de off-road-capaciteiten van hun modellen evalueren.

De traditie om alle Land Rover modellen te testen op Eastnor Castle wordt tot op de dag van vandaag voortgezet. Een aantal baanbrekende technologieën zijn hier ontstaan,  zoals antiblokkeer remsysteem (ABS), in hoogte verstelbare luchtvering, elektronische vierwiel tractieregeling (ETC), afdalingsremregeling (HDC) en Terrain Response® – veel systemen die destijds wereldprimeurs waren in het 4×4-segment.

Ook het meest recente model van Land Rover de Range Rover Evoque heeft hier zijn off-road-eindexamen aflegt. Zo werd bijvoorbeeld het MagneRide™ hier aan de tand gevoeld, waar dit actieve schokdempersysteem onder de allerzwaarste terreinomstandigheden kon worden getest.

Sinds 1989 is het tevens één van de 30 wereldwijde Land Rover Experience centra, waar onder meer nooddiensten, ontdekkingsreizigers, humanitaire hulpdiensten als het Britse Rode Kruis, en ook het publiek de fijne kneepjes van terreinrijden kunnen leren. Als klant of liefhebber kun je hier dus ook je on- en off-road-vaardigheden trainen, onder leiding van gekwalificeerde Land Rover Experience instructeurs.

Meer informatie over Land Rover Experience trainingen in Nederland is te vinden op: www.landroverexperience.nl.

RelatedPost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.