Mini Roadster, Mini’s eerste tweezits cabrio

Het rijplezier dat in elke Mini zit geweven faalt nooit om een lach op iemands gezicht te geven, aldus Mini. Deze nieuwe Roadster, moet bij vele die lach bij open of  dicht dak gaan bezorgen.

 

 

 

Hij is net als de Mini Coupé enkel voor twee inzittende bedoeld en is de eerste tweezits cabrio in de geschiedenis van Mini.

Hoewel deze Roadster – op de daklijn na – bijna identiek oogt qua uiterlijk als de Mini Coupé wordt de Roadster toch als een compleet nieuw model voorgesteld aan zijn publiek. De Roadster moet de bestuurder een grote mate aan sportiviteit gaan bieden in een kleine verpakking, niet als een sportwagen, maar als een dynamische premium en vooral compacte Roadster. Wij zijn benieuwd of de Cooper S of John Coopers Works variant van deze Roadster zich kunnen meten met bijvoorbeeld een Fiat 500 Abarth?

Design
Mini zegt wel dat het een opzichzelfstaand model is, maar het oog zegt toch echt dat hij veel exterieurdelen met zijn Coupé broertje deelt. Zo heeft deze Roadster ook de schuin geplaatste A-stijl geërfd, waardoor de coupé daklijn behouden kon worden en in combinatie met de stoffen kap achter erg rond afloopt. Wellicht dat hier mede de keuze aan gewijd was om er een nieuw model van te maken, omdat de aerodynamische daklijn van de coupé gedeeltelijk verloren is gegaan. Dit hebben ze bij Mini opgelost door een actieve achterspoiler te ontwerpen die hem extra neerwaartse druk bezorgd. Deze komt automatisch omhoog wanneer je harder dan 80 km/h rijdt.

Interieur
Klein, groter, groot, de kilometertellers blijven in diameter groeien bij Mini. Bij de Morris Minor (eerste Mini) was hij klein, maar ook al naast het stuur geplaatst. Bij de Mini One (nieuwe Mini) was hij al groter met ook de radio er bij in. En deze jongste Mini gaat nog een stapje verder, want binnen de behuizing van de kilometerteller valt nu ook het navigatiesysteem. De indeling van alle componenten blijft verder in grote lijnen hetzelfde, wel komen er weer meer opties bij en nieuwe materialen om je interieur mee aan te kleden. Waardoor een standaard interieur er niet langer standaard uit hoeft te zien.

{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-01-28/Mini_Roadster_Interieur{/gallery}

 

Motoren
In deze jongste telg van Mini liggen de nieuwste generatie vier-cilinder motoren, de krachtigste benzine-en diesel-eenheden in de Mini line-up met TwinPower Turbo-technologie; in de Mini John Cooper Works Roadster ligt de 155 kW/211 pk sterke motor, in de Mini Cooper S Roadster de 135 kW/184 pk motor, in de
Mini Cooper Roadster de 90 kW/122 pk motor en in de
Mini Cooper SD Roadster ligt de 105 kW/143 pk dieselmotor, wat een hele efficiëntie motor is dankzij Mini’s MINIMALISM technologie.

{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-01-28/Mini_Roadster{/gallery}

De Mini Roadster zal in Qxford, Engeland, worden geassembleerd, de motor wordt in Hams Hall in elkaar gezet en ook zal hij de “press shop” in Swindon aandoen alvorens hij op weg gaat naar zijn nieuwe eigenaar.

De Mini Roadster staat eind februari 2012 bij de MINI dealer en is leverbaar vanaf  25.995 euro. Dat is de prijs voor de MINI Cooper Roadster.

{gallery}galleries/artikelen/2012/2012-01-28/Mini_Roadster_Design{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.