Skoda Citigo nu ook met vijf deuren.

Na de onthulling van de Skoda Citigo met drie deuren vind Skoda het ook eindelijk tijd om ons de vijfdeurs variant te laten zien. Niet zo heel schokkend natuurlijk aangezien de wagen bijna veranderd van de driedeurs variant.

De Citigo komt deze zomer op de Nederlandse markt en zal dan meteen als 3- en 5-deurs variant verkocht worden. In Tsjechië, de thuismarkt van Skoda, is de auto al sinds eind vorig jaar te koop. De Tsjechen zijn zo onder de indruk van de kleine stadsauto dat hij daar al verkozen is tot stadsauto van het jaar.

Met een gehele lengte van 3,56 meter en een wielbasis van 2,42 meter is de Citigo een ideale stadsauto of boodschappenwagen. Met het vermogen van 60 of 75 pk uit de sterke 1.0-liter schijnt het, gezien aan de reacties van de vrijwel identieke Volkswagen UP rijders, goed vertoeven zijn met de kleine stadsauto.

De wereldpremière van de Skoda Citigo met het extra stel deuren is op de Autosalon van Genève.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.