Fiat 500L onthuldt

Daar is hij dan. Een Fiat Panda gehuld in een Fiat 500 jasje. Onder de naam Fiat 500L zal deze grote Fiat 500 aan het einde van 2012 bij de dealers verschijnen.

De Fiat 500 is een succesnummer voor Fiat te noemen. Veel bedrijven kopen de schattige auto om hem vol met bestickering de aandacht te laten trekken. Ook de particuliere markt loopt warm voor deze kleine Fiat.

Door de twee extra deuren toe te voegen zal Fiat met de 500L een bredere groep klanten aanspreken. De “L” staat hier voor “Large” en is de derde variant in de 500 serie.

De 500L zal een lengte hebben van 4,14 meter, 1,78 meter breed en 1,66 meter hoog en is een doorontwikkeling van het “cab-forward”-design dat het Italiaanse merk geïntroduceerd heeft met de Multipla. Aangezien de Fiat Multipla door velen gezien wordt als de lelijkste auto ooit hebben ze er goed aan gedaan niet het uiterlijk van de Multipla door te ontwikkelen naar de 500L.

De Fiat 500L zal het laatste kwartaal van 2012 beschikbaar komen in Europa. Bij de introductie zullen er drie motoren beschikbaar zijn. De TwinAir en 1.4-liter benzine, en voor de diesel rijders een 1.3-liter MultiJet II.

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.