Aston Martin V12 Zagato nu officieel

Eind vorig jaar kwamen we de Aston Martin Zagato al tegen tijdens de IAA in Frankfurt. Vandaag is dan eindelijk het design en de ontwikkeling van de auto goedgekeurd. Aston Martin maakt van de gelegenheid gebruik om ons te trakteren op de eerste officiële foto’s.

De V12 Zagato is de laatste van de historische samenwerking tussen Aston Martin en Zagato. Na iconische auto’s als de DB4GT Zagato en DB7 Zagato wordt de V12 Zagato het exclusieve topstuk van de Vantage serie.

Het exclusieve topstuk van de Vantage serie ja. In totaal zullen er maar 150 stuks van deze bijzondere Britse Italiaan gebouwd worden. De productie zal plaats vinden bij het hoofdkantoor van Aston Martin in Gaydon. Momenteel worden hier nog de One-77 in elkaar geschroefd maar deze productie eindigd dit jaar. Naast dezelfde productielocatie deelt de V12 Zagato meerdere productieprocessen met de One-77.

Voor de productie van één enkele V12 Zagato zijn zo’n 2.000 manuren nodig. De auto bestaat dan ook uit handgemaakte koolstofvezel en aluminium onderdelen. De motorkap, het bekende “double-bubble” dak en de deuren worden allemaal met de hand gemaakt van aluminium. De bumpers en achterklep worden geproduceerd van koolstofvezel.

Nadat al deze onderdelen bij elkaar zijn gekomen en zijn gevormd tot een auto wordt deze gespoten in dezelfde spuitcabine als de exclusieve One-77. Voor de V12 Zagato zijn er vier unieke kleuren ontwikkeld; Scintilla Silver, Alloro Green, Alba Blue en Diavolo Red. Zilver, groen, blauw en rood dus. Het spuiten van de V12 Zagato alleen neemt al zo’n 100 manuren in beslag. Na het spuiten zal de carrosserie aan de aandrijving gekoppeld worden. Hierna zal de auto verplaatst worden naar een aparte productiefaciliteit die oorspronkelijk alleen is opgezet voor de One-77 productie.

In dit eindstadium van de productie worden de diverse opties geplaatst en zal het interieur ingebouwd worden. Aan de binnenzijde van de Zagato is overal handgestikt luxe leer te vinden. Verder wordt er rondgestrooid met de bekende “Z” van Zorro Zagato.

{gallery}galleries/merken/Aston-Martin/2012-V12-Zagato{/gallery}

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.