2012 Hyundai i30 wagon

Hyundai onthuld de stationwagon variant van de i30 per mail alvorens deze in Genève aan het publiek onthuld gaat worden. Verwacht wordt dat deze kleine stationwagon de verkopen in de middenklasse zal verhogen.

Motorisch
De Hyundai i30 wagon zal in Nederland geleverd kunnen worden met twee 1.6-liter motoren. De 1.6 GDI die 135 pk produceerd en een 1.6 common rail diesel die 128 pk produceerd. Beide modellen krijgen het begeerlijke A-label en vallen in de 20% bijtellingsregel.

Interieur
Omdat de i30 wagon naast de hatchback is ontwikkeld verschilt het interieur alleen op het gebied van de grotere bagageruimte. Doordat de wagon 185 mm langer is dan de hatchback heeft de wagon 150 liter meer bagageruimte. In de hatback kun je 378 liter kwijt, de wagon kan 528 liter herbergen. Met de neergeklapte achterbank kan in de wagon zelfs 1.642 liter opgeborgen worden.

Exterieur
Ook de buitenzijde van de i30 wagon is grotendeels overgenomen van de hatchback. Vanaf de voorzijde tot de B-stijl is het ontwerp identiek gebleven. Vanaf de B-stijl loopt de daklijn verder door om de laadruimte te vergroten. Door de oplopende lijn die vanaf de voorzijde over de gehele auto loopt zorgt voor een dynamischer uiterlijk.

Ondanks deze stijgende lijn over de zijkant van de auto is er voor gezorgd dat de achterklep van de i30 wagon tot laag in de achterbumper doorloopt. Hierdoor is een lage til drempel gerealiseerd die uiteraard handig is met het laden van zware bagage.

De Hyundai i30 wagon zal op 6 maart in Genève onthuld worden aan het publiek en zal in augustus in de Nederlandse showrooms verwacht worden.

{gallery}galleries/merken/Hyundai/2012-I30-wagon/{/gallery}

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.