Range Rover onthuld Evoque convertible in Genève

Zo’n maand geleden hadden wij een rij-impressie met de 5-deurs Range Rover Evoque. In de geschreven rijtest verwijst Sjors al naar de iets mooiere driedeurs coupé. Op basis van deze driedeurs Evoque onthuld Range Rover in Genève een variant zonder dak.

Ze zeggen nog wel dat het een concept model is en dat ze eerst willen onderzoeken of zo’n model daadwerkelijk verkocht gaat worden maar reken er maar op dat ze groen licht gaan geven. Naar alle waarschijnlijkheid zal het concept model dan ook amper verschillen van het uiteindelijke model dat in de showroom zal komen te staan, dit was ook het geval bij de drie- en vijf-deurs variant van de Evoque.

De Evoque Convertible Concept beschikt over een stoffen kap. Hiernaast bied de auto comfortabele zitplaats voor vier personen. De achterklep scharniert bij dit concept model naar beneden, zoals de Mini Cooper Cabriolet. Naast deze comfortabele snufjes beschikt het concept model ook over de kenmerkende off-road capaciteiten die je mag verwachten van een Land Rover.

Zoals we mogen verwachten van een concept model zit deze volgepropt met technische snufjes. Terrain Response, Surround Camera System, Park assist, een 8-inch “dual view touch-screen” en een audiosysteem van het Britse merk Meridian.

Ook aan de buitenzijde moet de Convertible Concept opvallen. Dit doet hij op unieke 21-inch lichtmetalen velgen die in Titan Silver gespoten zijn. Het plaatwerk is gespoten in een nieuwe metallic kleur Causeway Grey.

Gezien het internationale succes van de Range Rover Evoque kijkt men reikhalzend uit naar de reacties op de Convertible Concept. Gezien de eerste officiële foto’s die nu vrij gegeven zijn zullen die positieve reacties wel loskomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.